Οικονόμου: «Κλεισμένος στο σπίτι του ο Σκονοκίνι, έχοντας χάσει πολλούς φίλους του»…

Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί «σκληρά» στην Ευρώπη από τον κορονοϊό, με τους κατοίκους της να βρίσκονται σε καραντίνα και τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν. Σε ανάλογη μοίρα είναι και η Ισπανία… Στις δύο αυτές χώρες έχει παίξει μπάσκετ ο προπονητής του Ερμή Σχηματαρίου Νίκος Οικονόμου, που μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για την επικοινωνία που είχε με δύο παλιούς συμπαίκτες του.

«Μίλησα και με τον Ούγκο Σκονοκίνι, με τον οποίον υπήρξα συμπαίκτης και στον Παναθηναϊκό και στην Μπολόνια, αλλά και με τον Νάτσο Ροντρίγκεθ, τον σημερινό GM της Μπαρτσελόνα, με τον οποίο υπήρξαμε και συμπαίκτες και αντίπαλοι», αποκάλυψε ο Νίκος Οικονόμου και συνέχισε: «Ο Ούγκο ζει στο Μιλάνο και είναι στην κυριολεξία κλειδαμπαρωμένος. Δεν βγαίνει από το σπίτι παρά μόνο για τα βασικά, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι το επίκεντρο της έξαρσης του ιού», ανέφερε ο παλιός διεθνής μπάσκετμπολίστας. «Από ό,τι μου είπε ο παλιός μου συμπαίκτης, η κατάσταση ξέφυγε αφενός με διάφορα event που διοργανώνονταν στη Λομβαρδία, όπως η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο, διεθνείς εκθέσεις, κλπ που έφερναν κόσμο στην περιοχή, αλλά και με το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Αταλάντα και τη Βαλένθια που έγινε στη Λομβαρδία, παρουσία περισσότερων από 40.000 οπαδών της Αταλάντα που μετακινήθηκαν από το Μπέργκαμο. Ο Ούγκο δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, καθώς έχει χάσει πολλούς καλούς του φίλους εξαιτίας του ιού. Ο ίδιος μου περιέγραψε όλο αυτό που βιώνει σαν ένα πολύ κακό όνειρο, σαν έναν εφιάλτη».

Ανάλογη είναι και η κατάσταση στην Ισπανία, όπως ανέφερε στον 47χρονο προπονητή και ο Νάτσο Ροντρίγκεθ: «Οπως συνέβη και στην Ιταλία, έτσι και στην Ισπανία, αντιμετώπισαν την όλη κατάσταση χαλαρά και, δυστυχώς, εκεί ήταν που ξέφυγε το πράγμα. Από ό,τι μου είπε και ο Νάτσο, οι Ισπανοί περνάνε πολύ δύσκολες στιγμές, δραματικές θα έλεγα, με τα θύματα να αυξάνονται συνεχώς».

Παράλληλα ο Έλληνας προπονητής έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο ανήκουν στην ίδια περίπου μπασκετική «φουρνιά». «Ο Βασίλης τα πάει εξαιρετικά. Είναι, άλλωστε, άνθρωπος της πειθαρχίας. Εχει παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και γνωρίζει πως να διαχειρίζεται καταστάσεις. Δεν περίμενα κάτι άλλο από αυτόν. Θα πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι και, το κυριότερο, οφείλουμε να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και της Πολιτείας. Η κυβέρνηση χειρίζεται εξαιρετικά την κατάσταση. Και θυμίζω ότι πέρα από την έξαρση του ιού, έχει να αντιμετωπίσει και την δύσκολη κατάσταση στα σύνορά μας. Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία είναι πολύ σωστά, δεν νομίζω να φτάσουμε να ζήσουμε αυτά που δυστυχώς ζουν άλλες χώρες…».