Οι «παλιοί» μιλούν για τον ημιτελικό Κυπέλλου

Είναι σπάνιο αλλά ταυτόχρονα σπουδαίο το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες ξεκινούν από τις χαμηλές κατηγορίες μαζί με μια ομάδα και ξαφνικά βρίσκονται στο Final4 του Κυπέλλου Ελλάδος με… την ίδια ομάδα.

Αναφερόμαστε στους Ανδρέα Παπαδόπουλο, Σωτήρη Κατούφα και Γιώργο Κουντουρά που έχουν ζήσει από κοντά όλη αυτήν την προσπάθεια του Φάρου Κερατσινίου τα προηγούμενα χρόνια έως να έρθει η σημαντική αυτή στιγμή, η συμμετοχή του στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Μοιράζονται τα συναισθήματά τους για την υπέρβαση του Φάρου και τη συμμετοχή του στον ημιτελικό και το πώς αυτοί τη βίωσαν όλα αυτά τα χρόνια.

Ο αρχηγός της ομάδας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μας επισήμανε για τη διάκριση του Φάρου: » Αυτά τα πέντε χρόνια που είμαι στην ομάδα έχουμε ζήσει πολλές επιτυχίες. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Φάρο και που θα αγωνιστούμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μας μέχρι την επόμενη. Αποτελεί μεγάλο κίνητρο για εμάς να αντιμετωπίσουμε μια τόσο ιστορική ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα για το Σύλλογο και κατ” επέκταση για ολόκληρο το Δήμο. Θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί από αυτό το παιχνίδι χωρίς άγχος κ πίεση. Και αυτό γιατί στο θεσμό αυτό έχουμε κάνει ήδη την υπέρβαση».

Με τη σειρά του, ο Σωτήρης Κατούφας, δήλωσε: » Η πρόκριση της ομάδας μας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος είναι μια ιστορική στιγμή – η μεγαλύτερη μέχρι τώρα – και είναι μια επιβράβευση και προσωπική δικαίωση των ανθρώπων που όλα αυτά τα χρόνια κόπιασαν, ο καθένας με τον τρόπο του, για να φτάσουν τον Φάρο ως εδώ. Προσωπικά είμαι πανευτυχής που είμαι ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας του Φάρου. Ειδικά εμείς οι παλιότεροι παίκτες δεν ξεχνάμε πού βρισκόταν αυτή η ομάδα πριν από λίγα χρόνια. Επίσης πιστεύω ότι μεγαλύτερη επιτυχία κι από την πρόκριση, είναι ότι κατάφεραν να ενεργοποιήσουν το φίλαθλο κοινό του Κερατσινίου και να απολαμβάνουμε εμείς οι παίκτες σε κάθε αγώνα ένα γεμάτο γήπεδο. Από πλευράς μας σαν παίκτες θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να έρθουν κι άλλες μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον, να βοηθήσουμε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν βάλει οι άνθρωποι της ομάδας και να κάνουμε περήφανο τον κόσμο που έρχεται και στηρίζει τις προσπάθειές μας στο γήπεδο».

Τέλος, ο Γιώργος Κουντουράς μας τόνισε: » Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που βρίσκομαι στο Φάρο τόσα χρόνια και που έχω καταφέρει να κάνω τόσα όνειρα πραγματικότητα. Η συμμετοχή τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος είναι η μεγαλύτερη στιγμή για εμένα προσωπικά όπως και για την ομάδα. Από εδώ και πέρα θα πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος η πορεία μας είναι άκρως επιτυχημένη. Η ομάδα πρέπει να αποδείξει στο γήπεδο ότι ανήκει στα σαλόνια της Basket League ο οποίος είναι και ο βασικός μας στόχος».