Το τουρνουά Ακρόπολις αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες παρελθόν. Οι στιγμές που προσέφερε η Εθνική ομάδα ήταν αρκετές και μοναδικές και μερικές από αυτές προσπαθούμε να θυμιθούμε μέσω των εικόνων που ακολουθούν,

Brotherhood. Μία λέξη με σημασία ανεκτίμητη… 

Ποιός λάτρης της εθνικής ομάδας αλλά και μπασκετικός δεν θέλει μία φώτο με τον Γιάννη; Η αναγνώριση που έχει από τον κόσμο είναι καθολική, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι εκείνη που έχει από τους παίκτες των αντίπαλων ομάδων.

Αναμφίβολα η αποχώρηση του Κώστα Σλούκα από το παρκέ ήταν μία στιγμή που ανησύχησε όλους καθότι μιλάμε για έναν βασικό κρίκο αυτής της Εθνικής. 

Η βράβευση της καλύτερης Ελληνίδας μπασκετμπολίστριας. Η απόλυτη αναγνώριση, ένας τεράστιος μύθος.

Τα παιδιά αυτά, κλήθηκαν να βγάλουν το… φίδι από την τρύπα! Παρότι γνώριζαν πως δεν θα ταξιδέψουν στην Κίνα, βρέθηκαν εκεί, φόρεσαν τη γαλανόλευκη, στέλνοντας την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η στιγμή που παγώνει ένα γήπεδο! Η στιγμή που κάθε τηλεθεατής εύχεται να μην είναι αυτό που δείχνει. Η εικόνα του Γιάννη Αθηναίου να κλαίει έπειτα από τον τραυματισμό του είναι ίσως η πλέον τραγική αυτή του Τουρνουά.

Ο άνθρωπος αυτός έγινε viral σε ένα βράδυ! Άφησε πίσω την έγκυο γυναίκα του στη Μυτιλήνη και πήγε να δει τον MVP. Κέρδισε τα βλέμματα, τη συμπάθεια όλων, αλλά και την προσοχή του Γιάννη!

Μέσα στα τόσα τραγελαφικά που συμβαίνουν στο μπάσκετ, μια αχτίδα φωτός έδειξε πως το μπάσκετ είναι εδώ! Μέσα Αυγούστου,  όλη η Αθήνα λείπει, αλλά αυτή που έμεινε πίσω, γέμισε το ΟΑΚΑ!!