Ολοκληρώθηκε το «1ο SEFA BASKETBALL CAMP»

priftis-camp-arkadikosΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «1o Sefa Basketball Camp» που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. Τρίπολης το τετραήμερο 13-16 Ιουνίου.

Τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο camp είχαν τη δυνατότητα να συνδυάσουν τη μάθηση και τη διδασκαλία, με τη διασκέδαση του παιχνιδιού και παράλληλα να γνωρίσουν από κοντά σπουδαίους ανθρώπους του Ελληνικού μπάσκετ, όπως οι προπονητές Δημήτρης Πρίφτης, Ηλίας Παπαθεοδώρου και η διεθνής παίκτρια και αρχηγός του Παναθηναικού Τούλα Καλέντζου, αλλά και να μάθουν πολλά χρήσιμα πράγματα από τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Δημήτρη Μπερτζελέτο και τον αξιολογητή φυσικής κατάστασης Γιώργο Καχριμάνη.

Την τελευταία μέρα του «1ου Sefa Basketball Camp» τίμησε με την παρουσία της, η διεθνής παίκτρια και αρχηγός του Παναθηναϊκού Τούλα Καλέντζου, ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με πολλούς διαγωνισμούς, δώρα και αναμνηστικά για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Μιλώντας για το καμπ του Αρκαδικού ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση. Είναι μια ιδιαίτερη περιοχή για μένα η Τρίπολη και ο νομός Αρκαδίας γιατί κατάγεται η μητέρα μου από εδώ.

Ήταν πολύ ευχάριστο για μένα που συμμετείχα στην προσπάθεια των προπονητών που διοργανώνουν το camp και βρέθηκα ανάμεσα στα παιδιά. Κάναμε μια πολύ όμορφη προπόνηση, μπορέσαμε να ανταλλάξουμε όμορφες στιγμές. Για μένα ήταν πολύ ωραίο διάλειμμα, ένα πολύ όμορφο μπασκετικό πρωινό.

Το camp συνδυάζει το ψυχαγωγικό κομμάτι ταυτόχρονα με την μάθηση και την γνώση. Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται και να κινούνται σε ένα συνδυασμό πειθαρχίας, ταυτόχρονα διασκέδασης και παράλληλα εκμάθησης.

Νομίζω ότι αυτή η διαδικασία εδώ είναι ιδανική σε άριστες συνθήκες, για να μπορέσει αυτός ο συνδυασμός εδώ να πάρει σάρκα και οστά. Νομίζω ότι είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια που ξεκινάει εδώ. Εύχομαι να γίνει θεσμός και να συνεχιστεί. Θα ήταν πολύ ευχάριστο και για μένα να ξαναβρεθώ κοντά σας. Αναμφίβολα ένα παιδικό πρόσωπο και μια παιδική συμπεριφορά σου δίνει δύναμη».

Μία μέρα νωρίτερα, οι προπονητές του Αρκαδικού ανέλυσαν πολλά βασικά του μπάσκετ σε βίντεο, κάνοντας πρόγραμμα κυκλικής προπόνησης με σταθμούς, ενώ ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του διατροφολόγου-διαιτολόγου Δημήτρη Μπερτζελέτου στα παιδιά για την αξία της αθλητικής διατροφής.

camp-arkadikos

 

 

 

 

 

 

 

 

priftis-camp-arkadikos2

 

 

 

 

 

 

 

 

priftis-camp-arkadikos3