Ονειρευόταν τον ΛεΜπρόν, θέλει να γίνει Παπαλουκάς…

Το όνομα του Θανάση Αντετοκούμπο «ακούστηκε» έξω από τον μικρόκοσμο της Γ’ Εθνικής πριν από ένα χρόνο. Τότε που «έκλεισε» στο Μαρούσι, μία μεταγραφή που χάλασε τη μέρα που εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν από μία προπόνηση, ανακοινώνοντας στους παίκτες ότι παραιτείται… Ο νεαρός γκαρντ δεν έπαιξε ποτέ στην Α1, επέστρεψε άμεσα στον Φιλαθλητικό, αυτό όμως ουδόλως επηρέασε την ανέλιξή του.

Γεννημένος στην Αθήνα από Νιγηριανούς γονείς που ήρθαν στην Ελλάδα στα 22 τους χρόνια, ο 19χρονος γκαρντ του Φιλαθλητικού είναι ο δεύτερος από τα πέντε τέκνα της… αμιγώς αθλητικής οικογένειας των Αντετοκούμπο! Βλέπετε, και τα πέντε παιδιά ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό, ενώ με εξαίρεση τον πρεσβύτερο που παίζει ποδόσφαιρο, οι υπόλοιποι τέσσερις ασχολούνται με το μπάσκετ και δη στον Φιλαθλητικό.

«Μπάσκετ έπαιζα από πιτσιρικάς στα ανοιχτά γήπεδα αλλά σε οργανωμένο επίπεδο άρχισα στον Φιλαθλητικό πριν από 5 χρόνια. Στο παιδικό με είδε ο κόουτς Ζήβας και με ξεχώρισε, αυτός είναι ουσιαστικά ο πρώτος προπονητής μου και του χρωστάω πολλά» λέει ο Θανάσης Αντετοκούμπο, που έπειτα από 9 αγωνιστικές είναι πρώτος σκόρερ του Φιλαθλητικού και 18ος στη Β’ Εθνική (με 14,1 πόντους μ.ό.), έχοντας αγωνιστεί σε έναν αγώνα λιγότερο.

«Αυτό είναι ουσιαστικά το 4ο πρωτάθλημά μου και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη όταν άρχιζα να παίζω μπάσκετ. Ούτε πρώτος σκόρερ περίμενα να είμαι, ούτε και τόσο καλή ομάδα ότι θα έχουμε. Είμαστε μία παρέα, κοιτάμε να περάσουμε καλά και παίζουμε μπάσκετ που μόνο ο Φιλαθλητικός παίζει στην Ελλάδα. Κι αυτό επειδή ο κόουτς Ζήβας ξέρει ότι έχει 12 κομάντο στην ομάδα του» λέει ο 19χρονος γκαρντ, που δεν αρκείται φυσικά στο να «περνάει καλά» μέσω του μπάσκετ…

«Παίζω μπάσκετ για να βγάλω χρήματα από αυτό. Αν το έβλεπα σαν χόμπι, δεν θα έχανα ολόκληρη σχολική χρονιά για να κάνω προπονήσεις. Τη χρονιά που ανεβήκαμε από την Α’ ΕΣΚΑ στη Γ’ Εθνική δεν διάβαζα όλο το χρόνο για να είμαι συνέχεια στο γήπεδο για προπονήσεις. Μέσα από το μπάσκετ εκφράζομαι, είναι μέρος της προσωπικότητάς μου».

Ο Θανάσης Αντετοκούμπο μεγάλωσε παίζοντας μπάσκετ στις αλάνες και προσπαθώντας να μιμηθεί τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Τώρα, το πως στην πορεία το ίνδαλμά του έγινε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, αυτό είναι μια άλλη ιστορία… «Από παιδί ονειρευόμουν να καρφώνω σαν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας μου. Μέχρι το εφηβικό έτσι ήμουν. Μέχρι που είδα τον Παπαλουκά σε ένα ματς στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σκεφτόμουν το πόσο αργά παίζει με τη μπάλα, σχεδόν… σβηστός, αλλά ακόμα παίζει σε υψηλό επίπεδο και βγάζει λεφτά από το μπάσκετ…».

Αν υπάρχει πάντως ένας λόγος που προς το παρόν «φέρνει» περισσότερο στον… ΛεΜπρόν Τζέιμς απ’ ότι στον Θοδωρή Παπαλουκά, αυτός είναι τα πλούσια αθλητικά προσόντα του. «Ο κόουτς θέλει να είμαι επιθετικός στο γήπεδο και αυτό προσπαθώ να κάνω. Εγώ θέλω να καθιερωθώ στον άσο, αλλά έχουμε πολύ καλό πόιντ γκαρντ, τον Νίκο (Γκίκα), οπότε δεν με πειράζει που παίζω περισσότερο στο ‘’δύο’’» εξηγεί ο 19χρονος άσος, που για πρώτη φορά ελπίζει το επόμενο καλοκαίρι να φορέσει και το εθνόσημο, με την Εθνική Νέων. Κάτι που εδώ και τρία χρόνια δεν μπορούσε να κάνει λόγω των προβλημάτων που είχε με τα χαρτιά του…