gerasimos_kostas_mantalvanos«Πέταξαν» στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, για να συνδυάσουν σπουδές κι αθλητισμό και πριν από μερικές ώρες εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία και βρέθηκαν αντίπαλοι εντός παρκέ, επί ελληνικού εδάφους! Ο λόγος για τους Γεράσιμο (φοιτητή του Northwestern) και Κώστα Μανταλβάνο (SNHU), που τέθηκαν για 40′ αντιμέτωποι στο παρκέ της ελληνογερμανικής αγωγής, στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα που έδωσε το Southern New Hampshire University με τους αθλητές της TeleUnicom BAC.

Μετά το τέλος του αγώνα τα δύο αδέρφια μίλησαν στο www.infobasket.gr για τις εμπειρίες που αποκόμισαν από την… κόντρα τους. «Σίγουρα υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσά μας και μέσα κι έξω από το γήπεδο. Είμαστε ανταγωνιστικοί πολύ και γι’ αυτό έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή», σχολίασε ο μικρότερος σε ηλικία, Κώστας, ενώ ο πρωτότοκος Γεράσιμος πρόσθεσε:«Στο γήπεδο μέσα δεν υπάρχουν αδέρφια. Όσο να ναι βέβαια ο καθένας προσπαθεί να προστατεύσει τον άλλον, αλλά ο καθένας υπερασπίζεται τη φανέλα που φοράει».

gerasimos mantalvanos«Στο μπάσκετ ή στο… football? Είμαστε διαφορετικοί παίκτες γενικά, άλλο κορμί ο ένας, άλλο ο άλλος. Πιο δυνατός ο ένας, πιο γρήγορος ο άλλος», ήταν η απάντηση στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης από τους δύο, ενώ δεν έκρυψαν την επιθυμία τους ότι θα ήθελαν να παίζουν συμπαίκτες. «Πάντα ήταν κάτι που έμοιαζε δύσκολο να συμβεί. Οι ηλικίες μας ήταν εκείνες που δεν μας είχαν επιτρέψει να παίξουμε μαζί, διότι ανέβαινα εγώ εφηβικό, ο Κώστας στο παιδικό, κι όταν εκείνος ερχόταν στο εφηβικό, ήμουν εγώ στην τελευταία μου χρονιά εκεί ενώ το γεγονός ότι παίζαμε και σχεδόν στην ίδια θέση, δυσχαίρενε τη δυνατότητα να βρεθούμε μαζί στην ίδια πεντάδα. Αλλά πάντα το ΄χαμε στο νου μας, να δούμε τι θα γινόταν αν παίζαμε μαζί!», σχολίασε ο Γεράσιμος. Ο μεγάλος αδερφός, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται να κάνει ένα νέο βήμα στην αθλητική του καριέρα. «Αυτή τη χρονιά θα παίξω american football! Έχω ακούσει μάλιστα ότι ίσως και να συσταθεί κι εθνική ομάδα, οπότε εδώ είμαι κι αν γίνει ας με… πάρουν τηλέφωνο! Άλλωστε εγώ δεν κρύβω ότι με βάση τη σωματοδομή μου έχω πιθανότητες να μπορέσω ν’ αγωνιστώ ακόμη και στο NFL, κάτι που δεν ισχύει με το μπάσκετ. Πατάω στα πόδια μου και ξέρω τι μου γίνεται».

Δυναμικό ξεκίνημα για τους Penmen

stan spirou kostas patavoukasΜε φόρα μπήκε στο γήπεδο η ομάδα μπάσκετ του Southern New Hampshire University. Οι σπουδαστές/παίκτες του Stan Spirou επικράτησαν άνετα χθες (23/06) της TeleUnicom BAC του Κώστα Παταβούκα με 94-35 στο κλειστό της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη. Και οι δύο ομάδες ωστόσο, προσφέραν θέαμα στους θεατές που κατάκλυσαν το κλειστό της σχολής. Αύριο (Πέμπτη 25/06), ο ελληνικής καταγωγής προπονητής θα δώσει ημίωρο σεμινάριο προπονητικής στο ACS (σύνορα Χαλανδρίου/Αγίας Παρασκευής) στις 18:00 και θα ακολουθήσει στις 19:30 αγώνας με αντίπαλο την ΑΕΚ.
Τα δεκάλεπτα: 13-21, 17-41, 28-73, 35-94
TeleUnicom BAC (Κώστας Παταβούκας, Αντώνης Μπότης): Δαμίγος 1, Ηλιόπουλος Δ., Παπαφλωράτος 6(1), Μανταλβάνος Γ. 11,Ηλιόπουλος Ν., Κόλτηρης 2, Προίσκος, Αρσενόπουλος 6(2), Κούτρας, Ζαχόπουλος, Λουκαϊτης, Τζελάλης 9.
Southern New Hampshire (Spirou): Ρούσο 10, Μπούλεν 4, Γουόλτερς 10, Μανταλβάνος Κ. 18(2), Ολιβέιρα 7(1), Μπάτας 6, Καρνταρέλι 7, Σάντερς 10, Γκίλιγκαν 22.

snhu friendly game

**Οι φωτογραφίες του αγώνα, είναι του Βαγγέλη Στόλη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Για περισσότερες πληροφορίες: vaggelisstolis@yahoo.gr