«Ο αθλητής μας σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον παίχτη»

Τη δική του απάντηση στα όσα ανέφερε ο Δούκας, έδωσε με ανακοίνωσή του ο Τρίτωνας, τονίζοντας πως η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια πορεύεται με το ευ αγωνίσθεσαι και πως ο αθλητής της σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον παίκτη. 

Παράλληλα, φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους αναφέροντας πως, ο σύλλογος επιθυμεί «να επικρατήσει η ψυχραιμία και νηφαλιότητα χωρίς να εμπλακεί σε περαιτέρω αντιπαράθεση», και πως πάνω από όλα αυτό που μετρά είναι η υγεία του αθλητή. 

Η ανακοίνωση:

«Ο Α.Ο. Τρίτων στη μακρόχρονη πορεία του, πορεύεται με βάση το ευ αγωνίζεσθαι και είναι κάθετα αντίθετος σε οποιεσδήποτε πρακτικές βίας εντός ή εκτός των αγωνιστικών χώρων. Παράλληλα, ο σύλλογος μας αποφεύγει οιαδήποτε αντιπαράθεση μέσω εμπρηστικών δηλώσεων με τα αντίπαλα σωματεία που συναγωνίζεται. Με γνώμονα τα ανωτέρω, θα περιοριστεί στο μείζον, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι η κατάσταση της υγείας του αθλητή Κώστα Ευστρατίου. Είναι εξαιρετικά στενάχωρο για όλους μας στον Α.Ο. Τρίτων, προπονητές, αθλητές και διοίκηση να βλέπουμε έναν αθλητή να τραυματίζεται. Μάλιστα, ο Κώστας υπήρξε μέλος της ομάδας μας, έχοντας τιμήσει τη φανέλα του Α.Ο. Τρίτων και ο τραυματισμός του μας λυπεί ιδιαίτερα. Ευχόμαστε, λοιπόν, από καρδιάς στον αθλητή Κώστα Ευστρατίου περαστικά και ταχεία ανάρρωση. Από την πλευρά μας, άλλωστε, διοίκηση και αθλητές της ομάδας, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα στον αθλητή, εκφράζοντας τις ευχές μας για άμεση επάνοδο του στους αγωνιστικούς χώρους.

Δυστυχώς, όμως, μετά την ανακοίνωση του ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ, έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα για τον αθλητή της ομάδας μας Σωκράτη Ψαρόπουλο αλλά και για το σωματείο μας, το οποίο, θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού ο αθλητής μας σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον παίχτη της αντίπαλης ομάδας. Παρά ταύτα, ο ΑΟ Τρίτων επιθυμεί να επικρατήσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα χωρίς να εμπλακεί σε περαιτέρω αντιπαράθεση, αν και έχει στη διάθεση του όλα τα στοιχεία για την αποκατάσταση της αλήθειας. Καθιστούμε, όμως, σαφές προς όλους ότι ο σύλλογος μας θα προσκομίσει σε οποιαδήποτε αρχή απαιτηθεί τα στοιχεία εκείνα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς μας.

Η παραπάνω απόφαση μας στηρίζεται στο γεγονός ότι η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των αθλητών είναι πάνω από σωματεία, νίκες, ήττες, πρωταθλήματα ή υποβιβασμούς και οποιαδήποτε αντιπαράθεση των σωματείων επηρεάζει άμεσα τις ζωές των εμπλεκομένων αθλητών. Στο σωματείο μας, μάλιστα, έχουμε την τύχη οι αθλητές μας να είναι άνθρωποι με αξίες και σεβασμό στον αντίπαλο, ενώ και ο σύλλογός μας έχει πολλάκις αναδείξει αυτές τις αξίες, χωρίς ποτέ να επιδείξει συμπεριφορά που να αντιβαίνει στους αθλητικούς κανόνες.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Α.Ο. Τρίτων».