«Ο Απόλλωνας θα επιστρέψει στην Α1, όταν θα είναι πραγματικά έτοιμος»

Τα… σαλόνια της Α1 τα έχει «φάει με το κουτάλι» ο Απόλλωνας Πάτρας και μία συμμετοχή του και πάλι στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ τον δελεάζει. Όμως θέλει να βρεθεί και πάλι εκεί, με τον δικό του τρόπο, όπως ξεκαθάρισαν οι ιθύνοντες τον «μελανόλευκο» σύλλογο στη διάρκεια της παρουσίασης της συνεργασίας με τον Έσπερο ΑΟΠΑ και την Απολλωνιάδα. Με τον πρόεδρο του Απόλλωνα Πάτρας Γιώργο Αθανασίου να δίνει και το στίγμα της λογικής που επικρατεί στην ομάδα. «Ο Απόλλωνας θα επιστρέψει στην Α1, με μετρημένα βήματα και όταν θα είμαστε πραγματικά έτοιμοι», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Τα βαρίδια σιγά-σιγά θα φύγουν. Στις εγκαταστάσεις μας με σωστό προγραμματισμό μπορούν να φιλοξενηθούν στις ακαδημίες 600 παιδιά και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί με την αναβάθμιση που θα κάνουμε. Θα γεμίσουμε το γήπεδο μας με παιδιά και ζωή. Στο DNA αυτού του ΔΣ είναι η συνεργασία. Το σημερινό ΔΣ σκέφτεται για του χρόνου. Για να κάνεις το επόμενο βήμα είναι στρατηγικός στόχος η συνεργασία. Απόλλων, Απολλωνιάδα και Εσπερος ΑΟΠΑ θα κρατήσουν την διοικητική τους αυτοτέλεια. Οι ακαδημίες ενώνονται με στόχο να βγάλουμε μπασκετικά ταλέντα από την Πάτρα για την Πάτρα.Τα παιδιά που μπορούν θα προωθούνται στον Απόλλωνα».

Ο δρόμος που ακολουθούν στον Απόλλωνα Πάτρας είναι ένας, κάτι που φαίνεται κι από τα λεγόμενα του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Αλέκου Πολυδωρόπουλου. «Στην Α1 μπορεί να παίξει ο οποιοσδήποτε. Εμείς θέλουμε να παίξουμε με τον δικό μας τρόπο. Ο Απόλλων θα ξαναγίνει μεγάλος με τρόπο ευφυή. Επέλεξε να παράγει ο ίδιος τους παίκτες που θα έχει στην πρώτη του ομάδα. Είναι πρωτοποριακή κίνηση η ένωση δύο επιφανών Συλλόγων. Η Πάτρα έχει ανάγκη από παράγοντες με ικανότητα και διαίσθηση που θα βλέπουν την εξέλιξη του παιχνιδιού κάθε ημέρα», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ο πρόεδρος του Εσπέρου ΑΟΠΑ Κώστας Μαρλαφέκας πρόσθεσε: «Είναι μια συνεργασία που πρέπει να πετύχει. Στόχος είναι να επιστρέψει ο Απόλλωνας με δικά του παιδιά. Να καταφέρει να πάει εκεί που είναι η θέση του».

Η Απολλωνιάδα έχει σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό το εγχείρημα, καθώς θα είναι η U20 ομάδα και θ’ αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Κοσμάτος. «Η λειτουργία της Απολλωνιάδας ως U20 μας δίνει την ευχέρεια και την δυνατότητα να προετοιμάσουμε ένα δυναμικό υλικό νέων αθλητών ηλικίας έως 20 χρονών και παράλληλα να έχουμε άμεση διασύνδεση με την ανδρική ομάδα του Απόλλωνα. Αυτή η συνεργασία με τον Εσπερο ΑΟΠΑ μια ομάδα αμιγώς μπασκετική με αξιόλογη πορεία στον χώρο, αυτό τον στόχο έχει. Να ετοιμάσουμε παίκτες από την πόλη μας, παιδιά δικά μας για να μπορέσουν να παίξουν στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα».