Ο Γιώργος Τουλούμης αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του ΚΣ Γέφυρα…

ks gefyras_touloumis giorgosΜία 5άδα που έπαιζε με… ζέστες και με κρύα, με ήλιο και βροχές, αλλά ήταν αποφασισμένη για το καλύτερο δυνατό! Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του ΚΣ Γέφυρα, όπως αποκάλυψε ο προπονητής της Γιώργος Τουλούμης μιλώντας στην εκπομπή του infobasket.gr «Free for three» στο ραδιόφωνο της ertopen 106,7. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά στάθηκε πολύ περισσότερο στα “κλειδιά” αυτής της επιτυχίας. “Όλη η πορεία είναι απόρροια της στήριξης της διοίκησης”, τόνισε ο Γιώργος Τουλούμης και πρόσθεσε: “Οι έμπειροι παίκτες παρέσυραν τους νεότερους και πετύχαμε όλα αυτά, προσφέροντας χαρά στην κωμόπολή μας”.

Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο στήθηκε αυτή η ομάδα-έκπληξη. “Είχαν φύγει σχεδόν όλοι οι παίκτες – πλην δύο – και θέλαμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που να μπορέσει να σταθεί στη Γ΄ εθνική, αλλά μέσα στο μπάτζετ των στενών οικονομικών μας. Πήραμε 2-3 έμπειρους παίκτες και δημιουργήσαμε μία 5άδα που μπορούσε να κρατήσει με αξιοπρέπεια την ομάδα και μετά ρίξαμε το βάρος σε νέους παίκτες 18, 19 χρονών και αποφασίσαμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτούς για να πετύχουμε το ροτέισιον. Μας βγήκε η χημεία, οι έμπειροι “παρέσυραν” τους νέους και τελικά επιτεύχθη ο άθλος, διότι αυτό ήταν ρίχνοντας σχεδόν όλη τη χρονιά το “βάρος” σε μόλις 5 παίκτες, που η αλήθεια είναι ότι είχαν κουραστεί κιόλας”!

Στο προσκήνιο, βέβαια πλέον υπάρχει η Β΄ εθνική και ήδη τα πλάνα καταστρώνονται από τον ΚΣ Γέφυρας. “Υπάρχει διοίκηση που αποτελείται από άτομα που έχουν παίξει μπάσκετ, είναι μέσα στο μπάσκετ και παρακολουθούν ήδη παίκτες! Θα την βρούμε την άκρη, διότι η Β΄ εθνική είναι δύσκολη. Και φυσικά νέος στόχος θα πρέπει να τεθεί η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία”, πρόσθεσε ο Γιώργος Τουλούμης.

Ακούστε όλη τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Γιώργου Τουλούμη στην εκπομπή του infobasket.gr «Free for three» στο ραδιόφωνο της ertopen 106,7.