Ο “θάνατός” σου, η “ζωή” μου… Τα σενάρια παραμονής

ball-periergi 1Η τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το Σάββατο (11/5) και το μόνο που απομένει από πλευράς βαθμολογικού ενδιαφέροντος είναι ποια θα είναι η τρίτη ομάδα που θα ακολουθήσει  τους Ικαρους Σερρών και την Αγία Παρασκευή στη Β΄εθνική.

Οι υποψήφιοι είναι τρεις  με τον Φιλαθλητικό και τον ΟΦΗ να κρατούν την τύχη στα χέρια τους καθώς με νίκη παραμένουν στην κατηγορία ανεξαρτήτως των υπόλοιπών αποτελεσμάτων. Τα πράγματα διαφοροποιούνται όμως, στην πιθανότητα που κάποιος εκ των δύο, ή και οι δύο, ηττηθεί.

Ο Φιλαθλητικός μπορεί να είναι ένα βαθμό πάνω από τον Ερμή, να έχει την τριπλή ισοβαθμία, αλλά αν δεν νικήσει για να παραμείνει στην κατηγορία τα τότε θα πρέπει να χάσει και ο Ερμής από το αδιάφορο Λαύριο. Και αυτό γιατί η ομάδα του Λαγκαδά έχει τη διαφορά από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις (πρώτος αγώνας +7 Φιλαθλητικός, δεύτερος αγώνας +26 Ερμής).

Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για τον ΟΦΗ αφού σε περίπτωση που ηττηθεί εντός έδρας από τον επίσης αδιάφορο Φίλιππο, για να σωθεί θέλει μόνο ήττα του Ερμή, γιατί στην πιθανότητα που ηττηθεί και ο Φιλαθλητικός στην Καβάλα πάμε σε τριπλή ισοβαθμία, στην οποία και οι κρητικοί μειονεκτούν με αποτέλεσμα να υποβιβαστούν.

Ο Ερμής Λαγκαδά από την άλλη για να παραμείνει στην κατηγορία θέλει οπωσδήποτε τη νίκη κόντρα στο Λαύριο και ήττα του Φιλαθλητικού ή ήττα και των δύο (Φιλαθλητικού και ΟΦΗ) ώστε να προκύψει η τριπλή ισοβαθμία.