Ο Καλιώρας συνεργάτης του Σορώτου στον Παπάγου

Τι κι αν ζει και να λειτουργεί στη σκιά του πρώτου; Την σημασία και την αξία γνωρίζουν όσοι βρίσκονται εντός της ομάδας. Είναι το δεξί χέρι, ο έμπιστος, ο μόνιμος συνομιλητής του προπονητή. Λόγω θέσης δεν ασκεί την απόλυτη εξουσία, δεν είναι αυτός που ουσιαστικά επιλέγει, δεν έχει την πρώτη ευθύνη των αποτελεσμάτων. Απαλλαγμένος από τα …βάρη αυτά είναι ο κατάλληλος ώστε να επικοινωνούν ελεύθερα οι παίκτες για κάθε θέμα.

Είναι το πρόσωπο που εμπιστεύονται. Είναι ο σύνδεσμος με τον κόουτς. Που έχει την μεγάλη ευθύνη. Να λύσει ο ίδιος τα θέματα ώστε ο πρώτος προπονητής να λειτουργεί και να δημιουργεί χωρίς εμπόδια. Φιλτράροντας τι είναι αυτό που αξίζει να μεταφερθεί καταφέρνοντας ταυτόχρονα να μην χάσει την εμπιστοσύνη των παικτών.

Όλα αυτά για τον Θοδωρή Καλιώρα. Ο πρώην προπονητής της ΦΕΑ Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας ανήκει πλέον στο δυναμικό του ΑΣ Παπάγου ως βοηθός του Κώστα Σορώτου στον πάγκο των «στρατηγών» στα γήπεδα της Α2. Πρόκειται για έναν άνθρωπο γνώστη τόσο της κατηγορίας, του ελληνικού μπάσκετ, όσο και του ίδιου του Σορώτου, αφού έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Το πρώτο μισό του 2014 στον Ηλυσιακό (Α2) και το υπόλοιπο στον Ερμή Πειραιά (Α’ ΕΣΚΑΝΑ).

Ο Καλιώρας, ο οποίος διακρίνεται για την τιμιότητά του, την εργατικότητά του, αλλά και το πείσμα του γνωρίζει κάθε γωνιά του “σαλούν”, αφού τη σεζόν 1999-2000 ήταν βοηθός του νυν ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Ελλάδος Κώστα Μίσσα, ενώ τις περιόδους 1996-1997, 1997-1998 ήταν πρώτος προπονητής της γυναικείας ομάδας του Παπάγου και υπεύθυνος τμημάτων υποδομής του συλλόγου.
Οι διοικούντες τον Παπάγου με γνώμονα όλα τα παραπάνω και με την σύμφωνη γνώμη του έμπειρου Κώστα Σορώτου έδωσαν το χρίσμα του βοηθού στον Καλιώρα σε μια νέα σελίδα για αυτόν στο πλούσιο βιογραφικό του στα ελληνικά γήπεδα του μπάσκετ.

Του Ιωάννη Νοταρά