“Ο κόμπος έφτασε στο χτένι”, λένε στη Νίκη Αμαρουσίου

niki amarousiou_agonistikiΓια όλα υπάρχει η πρώτη φορά… Κάπως έτσι σκέφτηκαν και στη Νίκη Αμαρουσίου, ότι θα πρέπει ν΄ αντιδράσουν για τα διαιτητικά σφάλματα εις βάρος τους. Κι όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους μπορεί έως τώρα να μην μίλησαν για τα σφυρίγματα των ρέφερι, θέλοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο να δείξουν ότι σέβονται και στηρίζουν τους θεσμούς, αλλά “… ο κόμπος έφτασε στο χτένι”, τονίζουν και “ξεσπαθώνουν” κατά του διαιτητικού διδύμου των Σιώκα-Αργυρούδη, οι οποίοι όπως επισημαίνουν “σφύριζαν με δύο μέτρα και δύο σταθμά”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νίκης Αμαρουσίου αναφέρει:
“Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έχει μπει στην τελική ευθεία και απομένουν πλέον μόλις 6 αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή του. Η Νίκη Αμαρουσίου, στην παρθενική της εμφάνιση στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, ουδέποτε έψεξε τις αποφάσεις των διαιτητών ή απασχόλησε με “καυστικές” ανακοινώσεις, βάλλοντας κατά της διαιτησίας.

Μέχρι τώρα! Διότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι… Η Νίκη Αμαρουσίου έχει (απο)δείξει με τις πράξεις και τη στάση της όλα αυτά τα χρόνια ότι σέβεται και στηρίζει τους θεσμούς, έχοντας εμπιστοσύνη σε αυτούς και τους εκφραστές τους. Όμως…

Η αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής, με αντίπαλο τον Φιλαθλητικό ήταν το… κερασάκι στην τούρτα της αδικίας προς την Νίκη Αμαρουσίου. Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό φέτος, που η ομάδα μας ένιωσε την αδικία στο “πετσί” της. Αυτή τη φορά, αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν το διαιτητικό δίδυμο Σιώκα-Αργυρούδη, οι οποίοι σφύριζαν με δύο μέτρα και δύο σταθμά, πάντοτε εις βάρος της ομάδας μας.

Και τονίζουμε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η Νίκη Αμαρουσίου έτυχε άνισης μεταχείρισης, διότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στη διαιτησία του κυριακάτικου αγώνα, αλλά στη συνολικότερη αντιμετώπιση των διαιτητών απέναντι στο Σωματείο μας, σε αρκετά απ’ τα παιχνίδια μας.

Η Νίκη Αμαρουσίου, στην πενταετή παρουσία της στις Εθνικές κατηγορίες, δεν έχει προκαλέσει ποτέ. Όλα αυτά τα χρόνια, προτιμήσαμε και φροντίσαμε να κρατήσουμε ηπιότατη στάση απέναντι σε εις βάρος μας διαιτησίες. Ωστόσο, επειδή αισθανόμαστε ότι η σιωπή μας αυτή πιθανόν τείνει να θεωρηθεί ως αδυναμία από κάποιους, έφτασε η στιγμή να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την μεροληπτική διαιτησία εις βάρος της Νίκης Αμαρουσίου. Τέτοιες πρακτικές δυστυχώς όχι μόνο αμαυρώνουν το αγαπημένο μας άθλημα, αλλά απομακρύνουν και τα παιδιά από τα γήπεδα και απ’ τον Αθλητισμό γενικότερα.

Ως Νίκη Αμαρουσίου, συνεχίζουμε να έχουμε εμπιστοσύνη και σεβασμό στους θεσμούς και έχουμε την πίστη ότι οι αρμόδιοι θα πράξουν τα δέοντα και θα λάβουν τα μέτρα τους, προκειμένου να επιτευχθεί η ισοτιμία και η δικαιοσύνη”.