«Ο κόσμος σημαντικότερος από μία πρόσκαιρη άνοδο»

Ο Γιάννης Καράμπελας θα κάτσει του χρόνου για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο του Αρη Πετρούπολης και μίλησε για το νέο εγχείρημα στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την σεζόν που ολοκληρώθηκε:

«Ο απολογισμός της σεζόν που πέρασε μπορούμε να πούμε ότι είναι θετικός. Αν πέρσι το καλοκαίρι μας έλεγε κάποιος ότι η ομάδα θα φτάσει μέχρι τον τελικό των πλέι οφ θα λέγαμε ότι είμαστε υπερευχαριστημένοι. Είμαι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας και για να ανανεώσουμε τη συνεργασία με τη διοίκηση σημαίνει ότι έμειναν ικανοποιημένοι και αυτοί».

Για την πικρία που μένει όταν φτάνεις στην πηγή και δεν πίνεις νερό:

«Η αλήθεια είναι ότι έμεινε μία πικρία και χρειάστηκαν αρκετές ημέρες να συνέλθουμε, όμως η ζωή συνεχίζεται. Άλλωστε κι εμείς όταν κερδίζαμε τους αγώνες κάποιος άλλος έχανε. Δεν μπορείς να κοιτάς μόνο τα αρνητικά. Παίξαμε στους τελικούς των πλέι οφ, κρατάμε την ίδια ομάδα του χρόνου και θα κάνουμε πάλι την προσπάθεια μας».

Για την ανοδική πορεία που έχει ο Άρης τα δύο χρόνια που ηγείται προπονητικά κι αν πλέον μπαίνει στόχος ανόδου:

«Όχι δεν έχει μπει κάποιος στόχος ανόδου. Η πορεία πράγματι βαθμολογικά είναι ανοδική αλλά εκτός από αυτό το μεγαλύτερο κέρδος, σε αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα, είναι ότι στα τελευταία πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ υπήρξε πληρότητα σε ένα γήπεδο 1.000 θέσεων. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος, καθώς ενεργοποιήθηκαν άτομα και ήρθαν κοντά στην ομάδα. Για εμένα αυτό μετρά περισσότερο από μία πρόσκαιρη άνοδο. Ελπίζουμε να κρατήσουμε ένα μεγάλο ποσοστό αυτού του κόσμου και με την βοήθεια της διοίκησης και των παικτών νομίζω θα τα καταφέρουμε».

Για τους αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς στόχους που έχουν τεθεί:

«Νομίζω ότι ο κόσμος θέλει μία διέξοδο από τα προβλήματα που υπάρχουν στην σύγχρονη κοινωνία και το να δεθεί με μία ομάδα και ένα άθλημα είναι μία καλή λύση. Εμείς θέλουμε να έρθει ο Πετρουπολιώτης στο γήπεδο και να τον κρατήσουμε κοντά στην ομάδα της πόλης του. Στο αγωνιστικό κομμάτι πρέπει να δούμε με το τέλος των μεταγραφών τι ομάδα θα έχουμε και τι θα έχουν οι υπόλοιποι. Θα δουλέψουμε μαζί με τους παίκτες και με τον παράγοντα τύχη που πάντα χρειάζεται θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Προσωπικά αισιοδοξώ ότι θα είμαστε από τις καλές ομάδες της κατηγορίας».

Για το ρόστερ που έχει πολλά παιδιά από τις ακαδημίες της ομάδας:

«Η παραγωγική διαδικασία του Άρη είναι ξεκάθαρη φιλοσοφία του συλλόγου. Πάντοτε και σαν παίκτης που θυμάμαι ο Άρης είχε έναν κορμό δικών του παικτών. Σε αυτή τη λογική κινηθήκαμε και φέτος. Παρότι η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό πέρσι είχαμε από τους 10 παίκτες της αντρικής ομάδας τους 7 που ήταν παιδιά του Άρη, ενώ οι 6 νέοι ήταν όλοι από τις ακαδημίες μας.

Το ευτύχημα είναι ότι από αυτά τα παιδιά θα κρατήσουμε και τη νέα σεζόν δύο νέους και θα τους πλαισιώσουμε με καινούριους έφηβους, οι υπόλοιποι θα δοθούν σε γειτονικές ομάδες μικρότερων κατηγοριών για να πάρουν αγώνες και έχω την κρυφή ελπίδα ότι τα δύο νέα παιδιά που έρχονται θα βρουν χώρο και χρόνο μέσα στο ρόστερ. Γενικά αυτό που θέλουμε είναι αν είναι να έρθει η άνοδος να έρθει μέσα από τις δικές μας δυνάμεις δηλαδή με παιδιά που να προέρχονται από τις ακαδημίες και με λίγες προσθήκες».

Για τις εκτιμήσεις που κάνει για το νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ:

«Πάλι θα είναι αρκετά δυνατό το επόμενο πρωτάθλημα. Από τα λίγα που μπορούμε να ξέρουμε για την στελέχωση των άλλων ομάδων υπάρχουν καλοί προπονητές στην κατηγορία όπως και φέτος. Οι ομάδες που ανέβηκαν έχουν καλούς τεχνικούς κάτι που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν ισχυρά σύνολα και θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά. Η οικονομική αδυναμία που υπάρχει σε σωματεία υψηλότερων κατηγοριών έχει στρέψει πολλούς καλούς παίκτες στα τοπικά πρωταθλήματα γιατί συνδυάζουν τις όποιες εξωμπασκετικές ασχολίες έχουν με το μπάσκετ. Έτσι βλέπουμε φαινόμενα παικτών από Β’ εθνική και Α2 να παίζουν στην Α’ ΕΣΚΑ δίνοντας ένα ωραίο χρώμα στο πρωτάθλημα. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα εξελιχθεί το νέο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι θα είναι δυνατό και θα έχουμε αρκετές ομάδες που θα διεκδικήσουν τις θέσεις των πλέι οφ».

Για την ΕΣΚΑ και τα πρωταθλήματα που διοργανώνει:

«Αν κάποιος μπει και δει τα κλικαρίσματα που έχουν τα παιχνίδια που βάζει η ΕΣΚΑ στο Youtube θα καταλάβει ότι το τοπικό μπάσκετ έχει μία δυναμική πολύ καλή κι αυτό δίνει μία ιδιαίτερη αίγλη στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι η Ένωση κινείται σε σωστά επίπεδα διοικητικά. Έχω δει τέσσερις διοικήσεις γιατί είμαι στο άθλημα από το 1986 και βλέπω μία σταθερά ανοδική πορεία. Εύχομαι οι άνθρωποι να συνεχίσουν να έχουν πρωτοποριακές ιδέες για το καλό του αθλήματος και είμαστε όλοι στη διάθεση της ΕΣΚΑ για οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή χρειαστεί».

Για την εμπειρία που θα έχει πλέον το ρόστερ μετά την μεταγραφή του Χρονόπουλου και σε συνδυασμό με την παρουσία του Γεωργαλά:

«Ο τρόπος που λειτουργεί ο Γεωργαλάς είναι παράδειγμα προς μίμηση για τα νεότερα παιδιά. Ο τρόπος που προπονείται και κινείται μέσα στα αποδυτήρια είναι παράδειγμα. Για εμένα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι αποφάσισε να συνεχίσει και τη νέα χρονιά. Όσον αφορά τον Αντρέα (σ.σ. Χρονόπουλο) την επόμενη ημέρα της ήττας από την Πεύκη στον τελικό συζητήσαμε με τη διοίκηση και είπαμε τι χρειάζεται η ομάδα για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και τη νέα σεζόν. Στις επιλογές που είχα θέσει τότε ο Αντρέας ήταν ο νούμερο 1 μεταγραφικός στόχος. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιτεύχθηκε αυτή η συμφωνία και θα συνεργαστούμε. Νομίζω ότι και ο ίδιος θα είναι ικανοποιημένος γιατί επιστρέφει στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε».

Για τις ευχές που κάνει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο για τον επόμενο χρόνο:

«Πολλές φορές όταν σκέφτεσαι το μέλλον, σκέφτεσαι πράγματα που είτε είναι πολύ λίγα και σου κάνει εντύπωση αυτά που μπορείς να πετύχεις είτε είναι ιδιαίτερα μεγαλεπήβολα και απογοητεύεσαι. Καλό είναι να κοιτάμε το τώρα και το μόνο πράγμα που σκέφτομαι είναι τις διακοπές που θα κάνω. Όταν πρωτοήρθα στον Άρη το μόνο πράγμα που σκεφτόμουν ήταν αν θα μπορέσω να ανταποκριθώ στην ιστορία και την δυναμική του συλλόγου κι αν θα καταφέρω να μείνω και την επόμενη σεζόν. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να κάνουμε μία καλή προετοιμασία με την ομάδα, να συνεχίσουμε χωρίς κανένα τραυματισμό όπως την προηγούμενη διετία κι από εκεί και πέρα ότι θέλει ο Θεός ας μας το δώσει».