Ο Λευτέρης Μαντζούκας έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Προμηθέα Πάτρας και δικαιώνει την “κυψέλη” του συλλόγου…

Ο Προμηθέας Πάτρας έχει αποφασίσει να γράψει ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Και το αποδεικνύει περίτρανα με τις κινήσεις του. Το infobasket.gr σας αποκάλυψε για τη μπασκετική “κυψέλη” που χτίζει ο πατρινός σύλλογος στον Καστελόκαμπο. Μία ενέργεια που όταν ολοκληρωθεί θα ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά του ελληνικού μπάσκετ… Πριν βέβαια καλά-καλά βάλουμε τις τελευταίες αράδες στο κείμενό μας για την “κυψέλη” του Προμηθέα Πάτρας, ήρθε ένα ακόμη στοιχείο να επιβεβαιώσει την εντυπωσιακή δουλειά που κάνει ο πατρινός σύλλογος στο αναπτυξιακό του κομμάτι. Ο Λευτέρης Μαντζούκας, έχει βρεθεί στα τμήματα υποδομής από το Γιάννινα και το απόγευμα της Τετάρτης (14/2) πέρασε στην ιστορία, καθώς έγινε ένας από τους νεότερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Α1, καταφέρνοντας παράλληλα να γράψει το όνομά του και στην κατηγορία των σκόρερ!!!!

Ο 14χρονος (7 μηνών και 6 ημερών για την ακρίβεια τη μέρα που πάτησε για πρώτη φορά επίσημα το πόδι του στα παρκέ της Α1) Λευτέρης, πήρε το χρίσμα από τον Μάκη Γιατρά και παρά το άγχος – που παραδέχθηκε ότι είχε – πέτυχε και 2 πόντους (με ελεύθερες βολές). Και αυτό ήταν που τον κάνει το νεότερο σκόρερ στην Α1!!! Ο ύψους 1.98 γκαρντ/φόργουορντ που πηγαίνει ακόμη στην τρίτη γυμνασίου, ζει και μεγαλώνει στην πρότυπη ακαδημία του Προμηθέα Πάτρας. Μαθαίνει τα μυστικά του μπάσκετ σε αυτή τη μπασκετική “κυψέλη” που έχει δημιουργήσει ο σύλλογος και αποτελεί μέλος και της εθνικής παμπαίδων, όντας μάλιστα ένα από τα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ.

Ο νεαρότερος σκόρερ της Α1, μετά το τέλος της αναμέτρησης του Προμηθέα Πάτρας με τον Πανιώνιο (69-58) μίλησε στην ΕΡΤ για την ιστορική στιγμή, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι “… την τελευταία στιγμή έμαθα ότι θα παίξω. Μόλις γύρισα από το σχολείο”!!! “Ήταν πολύ ωραία εμπειρία, αλλά δεν σημαίνει τίποτα. Πρέπει να δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ, απλά μου δίνει ένα κίνητρο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς που μου έδωσε την ευκαιρία, όλα ήταν πάρα πολύ ωραία”, ανέφερε ο Λευτέρης Μαντζούκας και συμπλήρωσε: “Όταν το έμαθα, στην αρχή ταράχτηκα. Νόμιζα ότι θα κάνω κάποιο λάθος στην αρχή, αλλά όλα πήγαν μια χαρά. Είναι ο τρίτος μου χρόνος στην Πάτρα, όλα εδώ είναι πάρα πολύ ωραία. Είμαι από τα Γιάννενα. Πρότυπό μου είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, κάτι που πιστεύω ότι ισχύει για όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ”.

Όσο για τις αντιδράσεις των γονιών του μόλις έμαθαν τα νέα; “Η μαμά μου όταν το έμαθε, τρελάθηκε. Μου είπε να είμαι ο εαυτός μου, να κάνω αυτό που μπορώ και να μην αγχωθώ”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο 14χρονος παίκτης του Προμηθέα Πάτρας έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία, καθώς δεν μπόρεσε να σπάσει το ρεκόρ που “κρατά” ο Γιώργος Παπαγιάννης, από τις 5 Ιανουαρίου 2012, όταν είχε κάνει το δικό του ντεμπούτο με την φανέλα του Περιστερίου στην ήττα με 104-69 από τον Παναθηναϊκό σε ηλικία 14 ετών, 6 μηνών και 2 ημερών!

 

Διαβάστε την αποκάλυψη της μπασκετικής “κυψέλη” που ετοιμάζει ο Προμηθέας Πάτρας στο θέμα των Αναστάση Καραμουσαδάκη και Αθηνάς Πατρινού

.
Διαβάστε ακόμη…