Έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του Προμηθέα Πάτρας, του οποίου τα «ηνία» κρατούσε μέχρι πρόσφατα. Έχει… χαράξει τη δική του πορεία στο προπονητικό στερέωμα και δίχως άλλο συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών των τελευταίων ετών. Κι η παρουσία του Μάκη Γιατρά στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας (19/7) του Eurohoops Olympia Basketball Camp, ήταν δίχως άλλο μία από τις πιο ωραίες εκπλήξεις για όλους όσοι συμμετέχουν στο κορυφαίο μπασκετικό camp της χώρας!

O coach Γιατράς μίλησε στα παιδιά σχετικά με την προοπτική του μπάσκετ στην ζωή τους, μοιράστηκε μαζί τους τις εμπειρίες του και ταυτόχρονα εκθείασε με θερμότητα την εξαιρετική δουλεία της προπονητικής διαδικασίας του EOBC. Αλλά δεν ήταν μόνο τα παιδιά που συμμετέχουν στο EOBC εκείνα που είχαν την χαρά να… απολαύσουν τον Γιατρά, αλλά και το προπονητικό team του EOBC, που μίλησε με τον Έλληνα προπονητή, αντάλλαξε απόψεις και εμπειρίες κυρίως πάνω στο αναπτυξιακό κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ. Τομέας στον οποίο όπως είναι γνωστό αποτελεί ένα από τα βασικά ενδιαφέροντα του Μάκη Γιατρά, ο οποίος δεν έχει σταματήσει ποτέ ν’ ασχολείται και να ενδιαφέρεται με τις νεαρές ηλικίες και τα αναπτυξιακά πλάνα.

Το EOBC διανύει την τελευταία προπονητική περίοδο του 2021 όπου και διεξάγεται το Elite athletes skills improvement, πλάνο το οποίο χαρακτηρίζεται για το υψηλό επίπεδο προπόνησης και την ιδιαίτερη ένταση της προπονητικής διαδικασίας.