Ο νόμος του «Don», το τρίποντο-μαχαιριά και το trash talking…


Επέβαλλε το… νόμο του στη Μινεσότα! Ο Λούκα Ντόντσιτς πέτυχε ένα μαγικό triple double, αλλά το πιο σημαντικό από τη συγκομιδή του στο ματς των Μάβερικς επί των Τίμπεργουλφς, ήταν το τρίποντο-μαχαιριά στα 3 δεύτερα, με το οποίο έγραψε το τελικό 109-108 και έκανε το break στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ στη Δύση. Ένα ματς, που έμοιαζε να είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του «Don» των Μάβερικς, που είδε τη στατιστική του να γράφει 32 πόντους, 13 ασίστ και 10 ριμπάουντ, και να είναι αυτό το όγδοο triple double καριέρας σε 42 αγώνες του στα playoffs του ΝΒΑ…

Το πιο σημαντικό, ωστόσο ήταν η μαγική ενέργεια του Σλοβένου σούπερ σταρ, ο οποίος στα 3 δεύτερα που απέμεναν για να τελειώσει το παιχνίδι, πήρε τη μπάλα στα χέρια του κι είδε μπροστά του να εμφανίζεται (με την αλλαγή των σκριν) για να τον αντιμετωπίσει, τον αμυντικό της χρονιάς Ρούντι Γκομπέρ. Ο Ντόντσιτς έκανε το step back και με το τρίποντο-μαχαιριά, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, αφήνοντας λιγοστά περιθώρια στους αντιπάλους του.

Οι οποίοι παρότι «κυνήγησαν» την ανατροπή (με το τρίποντο του Ναζ Ριντ στην εκπνοή να βρίσκει σίδερο), δεν κατάφεραν να γλιτώσουν το… σοκ. Κάτι που αισθάνθηκε κι ο Γκομπέρ, που δέχθηκε και το σχετικό… trash talking από τον μεγάλο «Don», που αμέσως μετά το τρίποντό του, φώναξε στον αντίπαλό του «γαμ@@λη δεν μπορείς να με μαρκάρεις»! Οι οποίοι παρότι «κυνήγησαν» την ανατροπή (με το τρίποντο του Ναζ Ριντ στην εκπνοή να βρίσκει σίδερο), δεν κατάφεραν να γλιτώσουν το… σοκ. Κάτι που αισθάνθηκε κι ο Γκομπέρ, που δέχθηκε και το σχετικό… trash talking από τον μεγάλο «Don», που αμέσως μετά το τρίποντό του, φώναξε στον αντίπαλό του «γαμ@@λη δεν μπορείς να με μαρκάρεις»! Μία ενέργεια, που μάλλον ήταν απόρροια προηγούμενης «κόντρας» των δύο, όταν ο Γάλλος σέντερ είχε ρίξει μπουνιά στην κοιλιά στον Magic Luca, όταν ο τελευταίος πήγε ν’ ανοίξει τον αιφνιδιασμό της ομάδας του.

Πλέον περιμένουμε με αγωνία το τρίτο ματς της σειράς…

Εκεί όπου θα βρεθεί το infobasket.gr, με τον απεσταλμένο του
Αναστάση Καραμουσαδάκη να μας βάζει στο κλίμα του αγώνα.