Ο Σαμαράς δέχθηκε τον Αντετοκούμπο

Πηγή φωτογραφίας: sentragoal.gr
Ο Σαμαράς δέχθηκε τον Αντετοκούμπο και την οικογένειά του

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου διάβηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι η οικογένειά του, έπειτα από την πρόσκληση που δέχθηκε απ’ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. “Εύχομαι στην Αμερική να τους τρελάνεις με τα καρφώματά σου” του είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, ο οποίος πάντως δέχθηκε “επίθεση” απ’ την Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που με επιστολή της κάνει λόγο για υποκρισία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός ανέφερε: “Θέλω να σ’ ευχαριστήσω που τιμάς τα εθνικά μας χρώματα. Θέλω να σ’ ευχαριστήσω και να σου πω ότι είναι μεγάλη συγκίνηση, όλος ο Ελληνικός λαός έχει δει το πόσο αγωνίστηκες από μικρό παιδί, για να βοηθήσεις τα αδέλφια σου και έχεις γίνει παράδειγμα για πολλούς. Και θέλω να σου πω με μεγάλη συγκίνηση και κάτι ακόμα: Να το βγάλω, όπως το αισθάνομαι: Εύχομαι στην Αμερική να τους τρελάνεις με τα καρφώματά σου. Να είστε καλά, να είστε δυνατοί. Μας δίνεις πολύ μεγάλη χαρά και ευχαριστώ για το καπέλο. Θα σε παρακολουθούμε. Και ήθελα να ξέρετε ότι για μας είναι μια μέρα χαράς που σε βλέπουμε και όλη η Ελλάδα είναι πολύ συγκινημένη μαζί σου. Ευχαριστούμε εκεί που σηκώσατε τη σημαία με τον αδελφό σου. Τους δείξατε έξω και λίγο Ελλάδα. Θα ήθελα να σου δώσω και ένα εικόνισμα το Άξιον Εστί, να σε φυλάει στις δύσκολες ώρες που θα έχεις εκεί, να τις κάνει πιο εύκολες”.

Πριν το Μαξίμου ο Αντετοκούμπο είχε βρεθεί στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος μετέβη μαζί του στον πρωθυπουργό, ενώ παρών ήταν κι ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.