Καλησπέρα σε όλους (και όλες) τους «εραστές» της Α2.

Α ναι, που είχαμε μείνει την προηγούμενη φορά; Σε μια ιστοριούλα που σας χρωστούσα για την κόντρα που είχαν Λαγκαδάς-Πέραμα πριν 2 εβδομάδες με το «ντου» στον Μίχαλο και το μπαράζ ανακοινώσεων.

• Η προηγούμενη φορά που έπαιξαν οι δυο τους ήταν το τελευταίο ματς της περιόδου 2009-10, σε μια αγωνιστική που γινόταν σφαγή με σενάρια για το ποιος πέφτει. Για να μην τα πολυλογούμε, Ερμής και Πέραμα έμεναν και οι δυο αρκεί να γινόταν το λογικό: Να κερδίσει ο εδώ και καιρό ανεβασμένος Ίκαρος- Καλλιθέας τον Αμύντα (του αδερφού Σορώτου) στην Καλλιθέα και να πέσει ο Αμύντας.

• Η λογική έλεγε ότι το ματς θα ήταν άσος γιατί και διαφορά είχαν οι ομάδες και ο Ίκαρος δεν είναι ομάδα που φημιζόταν (ούτε και φημίζεται) για «ομορφιές». Για να το σιγουρέψουν τα πουλάκια μου στον Λαγκαδά, άρχισαν να κάνουν τις γνωστές ποικιλίες: κάτι νερά στον πάγκο, κάτι χαρτάκια που έκανε 10 λεπτά η σκούπα να πάει να τα σκουπίσει και έκλειναν και το μάτι στους φιλοξενούμενους, ότι όλα βαίνουν καλώς. Και είχε και μια ζέστη αρχές Ιουνίου στον τσίγκο στο γήπεδο μπορεί να είχε και 45 βαθμούς…

• Μ’αυτά και μ’αυτά και με την αφελή ανοχή των φιλοξενούμενων το ματς αντί για 5.30 άρχισε 5.50, αλλά και πάλι όλα εξελισσόταν όπως αναμενόταν. Η Καλλιθέα κέρδιζε 16 στο ημίχρονο και στον Λαγκαδά το ματς ήταν στο 2ο δεκάλεπτο και παιζόταν σχετικά χαλαρά, στους 3-5 πόντους για τους γηπεδούχους. Όλα καλά, όλα ανθηρά και στο ημίχρονο όλοι βγήκαν χαρούμενοι.

• Και εκεί που ετοιμαζόταν όλοι να φύγουν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο, ο Αμύντας άρχισε να μειώνει και από 16, το πήγε στους 7, μετά στους 3 και μετά στο τελευταίο λεπτό το πήρε και τους άφησε παγωτό στον Λαγκαδά να παίζουν στα τελευταία 7-8 λεπτά την κατηγορία και ενώ μέχρι τότε το πήγαιναν λάου- λάου. Βέβαια, ο Λαγκαδάς (σε κάτι τέτοια ο γιατρός είναι Θεός και έχει όλη την κατηγορία για «μπρέκφαστ») ήταν καλύτερα προετοιμασμένος, οι γκρι ήταν και αυτοί στην θέση τους κι έτσι οι γηπεδούχοι πήραν και το ματς και το +7 που χρειαζόταν και έμειναν στην κατηγορία και έστειλαν το Πέραμα (που είχε αγοράσει την κατηγορία από το ICBS) να παίζει πάλι Κυριακή αντί για Σάββατο…

Ο φροντιστής