Επί ιταλικού εδάφους βρίσκονται από το βράδυ του Σαββάτου (2/7) οι παίκτες της εθνικής Ελλάδας, που θα διεκδικήσουν στο πλαίσιο του προολυμπιακού τουρνουά, το ένα εισιτήριο που οδηγεί στο Ρίο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέταξε για το Τορίνο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις, έχοντας στις… αποσκευές του τη διάθεση να κρατήσει χαμηλούς τόνους και με τον ομοσπονδιακό προπονητή Φώτη Κατσικάρη να ζητεί από τους παίκτες του να βγάλουν στο παρκέ όσα ψυχικά αποθέματα έχουν.

ethniki_andron_afixi_torino“Να γυαλίζει το μάτι μας”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κατσικάρης, που στάθηκε στο μικρό χρόνο προετοιμασίας που είχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για τα παιχνίδια αυτά, έχοντας παράλληλα και πολλά προβλήματα.

«Είχαμε μια προετοιμασία υπό δύσκολες συνθήκες. Είναι μια διοργάνωση πολύ σύντομη με συγκεκριμένους αντιπάλους. Πάμε με αρκετά προβλήματα, με απουσίες, με τραυματισμούς με κάποια παιδιά που αποσύρθηκαν από την Εθνική Ομάδα, υπάρχει νέο αίμα και δεν πάμε με απαισιοδοξία. Δυσκολίες υπάρχουν, δουλέψαμε, τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια όλες αυτές τις μέρες. Αυτό που είπα είναι να… γυαλίζει το μάτι, να βγάλουμε ότι ψυχικά αποθέματα έχουμε, ώστε να μπορούμε να βγάλουμε κα αυτά που έχουμε δουλέψει, σίγουρα όχι στον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας ή διάρκειας, αλλά αυτά που θα χρειαστεί να μας δώσουν και αυτές τις πιθανότητες να πετύχουμε το στόχο μας».

Σε ότι αφορά το επίπεδο ετοιμότητας τόνισε: «Βεβαίως και αισιοδοξούμε και μπορούμε να παίξουμε ένα τέτοιο παιχνίδι και στην άμυνα και στην επίθεση. Πρώτα από όλα δεν με ανησυχεί το κομμάτι της άμυνας, γιατί θεωρώ πως έχουμε και αθλητικότητα και έχουμε δουλέψει στο κομμάτι της τακτικής η ομάδα θα είναι σε υψηλό σημείο και στο ριμπάουντ που είχαμε κάποιο πρόβλημα πιστεύω πως θα είμαστε καλύτεροι μπαίνοντας στα επίσημα παιχνίδια. Σίγουρα στην επίθεση θα παίξουμε ένα διαφορετικό μπάσκετ και νομίζω είναι κατανοητό από όλους, διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια με τα πολλά γκαρντ, τα πολλά picknroll, το πολύ διάβασμα. Θα προσπαθήσουμε και πάλι με διαφορετικό τρόπο, αλλά θεωρούμε πως θα έχει και αυτό αποτέλεσμα. Και από τις προπονήσεις που θα έχουμε τις δύο τελευταίες μέρες η ομάδα θα είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη. Θα παίξει ρόλο η πίστη, η ψυχή, η ομαδικότητα που την έχουμε και φάνηκε από την αρχή και τα νέα παιδιά που μπήκαν στην ομάδα θα πρέπει να ωριμάσουν από την πρώτη μέρα».

Δείτε τι είπαν Μάντζαρης και Μπόγρης κατά την αναχώρηση της εθνικής με προορισμό το Τορίνο