basketball-285150Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος στο βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής, πέντε είναι οι ομάδες που εξακολουθούν να μάχονται προκειμένου να αποφύγουν την τέταρτη και τελευταία θέση που οδηγεί στη Γ’ Εθνική. Μετά την ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής το Πευκοχώρι σώθηκε μαθηματικά, όπως επίσης το Στρατώνι και η ΧΑΝΘ, παρ’ ότι απέχουν τρεις βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού, με ισάριθμους αγώνες να απομένουν.

Ποιες είναι λοιπόν οι πέντε ομάδες που θα δώσουν τη δική τους μάχη για να αποφύγουν τον ίδιο δρόμο που έχουν πάρει ήδη η Νίκη Βόλου, η Ελευθερούπολη και ο Ηρακλής Κοζάνης; Είναι αυτές που θα μονοπωλήσουν και το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος μέχρι τέλους, ο Πιερικός Αρχέλαος, ο Αίας Ευόσμου, το Αργος Ορεστικό, ο Αργοναύτης Καλαμαριάς και το Αιγάλεω. Και έχουν τέσσερις αγώνες μεταξύ τους τις επόμενες τρεις αγωνιστικές…

Η ανάλυση των ομάδων

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ

Ρεκόρ: 12-11
Τι γίνεται με τις ισοβαθμίες: Με Αία Ευόσμου 1-0 (+12), με Αργος Ορεστικό 0-1 (-13), με Αργοναύτη 1-1 (-14), με Αιγάλεω 1-0 (+6)
Ο αγώνας-κλειδί: Ο επόμενος, με τον Αίαντα Ευόσμου.
Με λίγα λόγια: Βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από τον Αργοναύτη και το Αιγάλεω, επομένως κρατάει την τύχη του στα χέρια του. Λογικά με μία νίκη θα είναι ασφαλής, ειδικά αν είναι επί του Αίαντα Ευόσμου (τον έχει νικήσει και στον Εύοσμο), αφού θα κουβαλάει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε περίπτωση που μπλέξει σε ισοβαθμίες.

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Ρεκόρ: 12-11
Τι γίνεται με τις ισοβαθμίες: Με Πιερικό Αρχέλαο 0-1 (-12), με Αργος Ορεστικό 1-0 (+10), με Αργοναύτη 1-1 (-4), με Αιγάλεω 1-1 (-8)
Ο αγώνας-κλειδί: Με τον Πιερικό Αρχέλαο (24η αγωνιστική).
Με λίγα λόγια: Παρ’ ότι βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από το Αιγάλεω και τον Αργοναύτη, δεν έχει την πολυτέλεια να αισθανθεί άνετα. Μειονεκτεί και στις δύο ισοβαθμίες και έχει δύσκολο πρόγραμμα. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε μία νίκη στα επόμενα δύο ματς με Πιερικό Αρχέλαο, Πευκοχώρι για να μην περιμένει ήττες των άλλων ομάδων και πάει στο Αργος Ορεστικό παίζοντας τη σωτηρία του.

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ

Ρεκόρ: 11-12
Τι γίνεται με τις ισοβαθμίες: Με Αία Ευόσμου 0-1 (-10), με Πιερικό Αρχέλαο 1-0 (+13), με Αργοναύτη 1-1 (-1), με Αιγάλεω 1-1 (-1)
Ο αγώνας-κλειδί: Ο επόμενος με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων.
Με λίγα λόγια: Χρειάζεται δύο νίκες για να φτάσει τις 13 και να εξασφαλίσει στη χειρότερη περίπτωση τριπλή ισοβαθμία με Αιγάλεω και Αργοναύτη, στην οποία σώζεται. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να υπάρξουν ισοβαθμίες και με άλλες ομάδες, συνεπώς θα σωθεί 100% μόνο εάν νικήσει τον Πιερικό Αρχέλαο (θα κουβαλάει δύο νίκες σε πιθανές ισοβαθμίες) και τον Αίαντα Ευόσμου. Αυτό που προέχει, βέβαια, είναι να κερδίσει το επόμενο παιχνίδι με τα Πεύκα για να χρειάζεται μετά άλλη μία νίκη σε δύο αγώνες.

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Ρεκόρ: 10-13
Τι γίνεται με τις ισοβαθμίες: Με Αία Ευόσμου 1-1 (+4), με Αργος Ορεστικό 1-1 (+1), με Πιερικό Αρχέλαο 1-1 (+14), με Αιγάλεω 1-1 (+9)
Ο αγώνας-κλειδί: Με τη Λιβαδειά, την Κυριακή.
Με λίγα λόγια: Τα πράγματα είναι απλά. Με τρεις νίκες μένει στην κατηγορία ό,τι και να γίνει. Εχει ΟΛΕΣ τις ισοβαθμίες με το μέρος του, οπότε χρειάζεται να πάρει τα παιχνίδια του για να σωθεί, χωρίς να ανησυχεί για τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Τα κακά νέα είναι ότι πέρα από την υποβιβασμένη Νίκη Βόλου, έχει να αντιμετωπίσει τους δύο πρωτοπόρους (Δόξα και Λιβαδειά). Τα καλά είναι ότι δεν θα τους βρει ξανά με μικρότερο βαθμολογικό κίνητρο…

ΑΙΓΑΛΕΩ

Ρεκόρ: 10-13
Τι γίνεται με τις ισοβαθμίες: Με Αία Ευόσμου 1-1 (+8), με Αργος Ορεστικό 1-1 (+1), με Αργοναύτη 1-1 (-9), με Πιερικό Αρχέλαο 0-1 (-6)
Ο αγώνας-κλειδί: Ολοι
Με λίγα λόγια: Το Αιγάλεω δεν έχει περιθώριο ούτε για μία ήττα. Πολύ απλά διότι ακόμα και στην περίπτωση που κάνει 3 στα 3, θα χρειάζεται και συνδυασμό αποτελεσμάτων -και κυρίως να αποφύγει την τριπλή ισοβαθμία με Αργοναύτη και Αργος Ορεστικό. Αυτό που έχει βέβαια πρώτιστη σημασία είναι να κερδίσει και τους τρεις αγώνες του με Δόξα Λευκάδας, Μαχητές Δόξας Πεύκων και Πιερικό Αρχέλαο.

Οι αγώνες που απομένουν

24η αγ/κή 25η αγ/κή 26η αγ/κή
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (12-11) Αίας Ευόσμου Αργος Ορεστικό Αιγάλεω*
ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (12-11) Πιερικός Αρχ.* Πευκοχώρι Αργος Ορεστικό*
ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (11-12) Μαχητές Δόξας Πιερικός Αρχ.* Αίας Ευόσμου
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ (10-13) Λιβαδειά Νίκη Βόλου* Δόξα Λευκάδας
ΑΙΓΑΛΕΩ (10-13) Δόξα Λευκάδας Μαχητές Δόξας* Πιερικός Αρχ.

* Με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια