Πέρκος: «Ταπεινωτική νίκη»

Κάνοντας την ανατροπή, ο ΓΣΛ πήρε τη νίκη στην παράταση απέναντι στο Παγκράτι, επιστρέφοντας έτσι στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από δύο αγωνιστικές. Ο Στέφανος Πέρκος αμέσως μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε στο θετικό αυτό αποτέλεσμα χαρακτηρίζοντάς το “ταπεινωτική νίκη”, ενώ λίγο αργότερα επέστρεψε με νέες δηλώσεις διευκρινόζοντας ότι αυτή η φράση αφορά αποκλειστά και μόνο τους παίκτες του. 

«Οι παίκτες μου φέρθηκαν ανεύθυνα σήμερα, διότι όλη την εβδομάδα τονίζαμε ότι το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι αυτό. Ούτε πριν από το ματς με τον Πανιώνιο, ούτε πριν από αυτό με το Ψυχικό δεν αισθανόμουν κάποια ανασφάλεια με τους παίκτες. Όλη αυτή την εβδομάδα με την περιρρέουσα φιλολογία που υπήρχε για το Παγκράτι, θεωρώ ότι δεν κατάφεραν από ανικανότητα να συγκεντρωθούν και να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι όπως έπρεπε.

Θεωρώ ότι είναι μια ταπεινωτική νίκη απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε να χάσει τίποτα, μια ομάδα που ήρθε αυθημερόν εδώ, και κάνει πλημμελείς προπονήσεις. Οι παίκτες του ΓΣΛ αυτή τη στιγμή πρέπει να νιώθουν και αν δεν νιώθουν θα τους το κάνω εγώ να νιώσουν, ταπεινωμένοι που φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στον κόουτς και στα παιδιά του Παγκρατίου που έφτασαν εκεί που έφτασαν το παιχνίδι».

Οι διευκρινήσεις που έδωσε λίγο αργότερα ο προπονητής του Γυμναστικού ήταν: «Επειδή πιθανώς η έκφραση «ταπεινωτική νίκη» παρερμηνεύτηκε δηλώνω απερίφραστα, ότι η συγκεκριμένη έκφραση αφορούσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο τους παίκτες μου και σε καμία περίπτωση την ιστορική ομάδα του Παγκρατίου της οποίας οι παίκτες σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έδειξαν αγωνιστικότητα, αποφασιστικότητα και πάθος».