oikonomopoulos-ektorasΗ Νίκη συνεχίζει τη μεταγραφική ενίσχυση καθώς προχώρησε στην απόκτηση του Εκτορα Οικονομόπουλου. 

Η ανακοίνωση:

«Η Νίκη Αμαρουσίου ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την απόκτηση του Έκτορα Οικονομόπουλου, ο οποίος αποτελεί την τελευταία μεταγραφή της ομάδας μας, εν όψει της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου 2014-2015.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Νίκης, που διανύει το 24ο έτος της ηλικίας του, αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ.

Ο Οικονομόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τα μονοπάτια της Β’ Εθνικής, μιας και έχει πορευτεί σε αυτά τα τελευταία τρία χρόνια με τρεις διαφορετικές ομάδες, πραγματοποιώντας μάλιστα εξαιρετικές εμφανίσεις και αν μη τι άλλο ξεχώρισε με την παρουσία του. Ξεκίνησε το μπάσκετ στις Ακαδημίες του ΓΣ Κηφισιάς, για να κάνει εν συνεχεία το άλμα στα τμήματα Υποδομής του Παναθηναϊκού, έχοντας διακρίσεις με την Παιδική και την Εφηβική ομάδα. Το ταλέντο του δεν άφησε αδιάφορο τον σπουδαίο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που τον κάλεσε να συμμετέχει σε δύο προετοιμασίες με την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Στα 19 του επέστρεψε στον ΓΣ Κηφισιάς, όπου και αγωνίστηκε για δύο χρόνια, πανηγυρίζοντας ισάριθμες ανόδους, με τον ίδιο να είναι καθοριστικός στην ξέφρενη πορεία της ομάδας του, μέχρι την Α’ ΕΣΚΑ. Οι εμφανίσεις του ήταν το “διαβατήριο” για την Β’ Εθνική, με πρώτο “σταθμό” τον Πανερυθραϊκό (2012-13), όπου με το “καλημέρα” στις Εθνικές κατηγορίες έδειξε την αξία του. Την επόμενη χρονιά “μετακόμισε” στον Χολαργό, ενώ την περασμένη σεζόν (2014-15) φόρεσε τη φανέλα του “γειτονικού” μας Δούκα, σκοράροντας περίπου 10 πόντους ανά παιχνίδι. Ο Οικονομόπουλος είναιδιεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, ενώ έχει κατακτήσει και το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα (ISF) το 2007 στην Γαλλία, όντας απ’ τους κορυφαίους παίκτες του τουρνουά.

Η Νίκη Αμαρουσίου καλωσορίζει τον Έκτορα Οικονομόπουλο στην Οικογένειά της και του εύχεται κάθε επιτυχία με την “κυανέρυθρη” φανέλα!

Μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του, ο Οικονομόπουλος έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Νίκης Αμαρουσίου, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας: “Είμαι πολύ χαρούμενος που από εδώ και στο εξής θα φοράω τη φανέλα της Νίκης Αμαρουσίου, μίας ομάδας που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου και έχει αποδειχθεί απ’ τις πλέον φερέγγυες στο χώρο. Καταλυτικό ρόλο στην τελική μου απόφαση να αποδεχθώ την πρόταση της Νίκης έπαιξε η παρουσία του κόουτς Κωλέτση, με τον οποίο γνωριζόμαστε καλά, και φυσικά η παρουσία της συγκεκριμένης διοίκησης, που είναι συνεχώς δίπλα μας. Εδώ συνάντησα ένα τρομερά οικογενειακό κλίμα μεταξύ παικτών, προπονητών και διοικούντων, που όλοι με “αγκάλιασαν” απ’ την πρώτη στιγμή. Διαθέτουμε πολύ καλό και καταρτισμένο προπονητικό τιμ, η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική… Και επειδή, ως άνθρωπος, είμαι ιδιαίτερα φιλόδοξος και αισιόδοξος, εύχομαι και πιστεύω ότι η δουλειά αυτή θα “βγει” και στο παρκέ και θα φτάσουμε στους στόχους μας, κάνοντας ακόμη και τον κόουτς-trainer Ζαχαρία στο τέλος της σεζόν να… χαμογελάσει! Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους!”».