Η απραξία που επικρατεί τους τελευταίους περίπου τρεις μήνες στην Α2, τη Β και τη Γ΄εθνική, έχουν φέρει στα όρια, τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτές τις κατηγορίες.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες και τις προτάσεις που έχουν γίνει τόσο από τους παίκτες όσο και από τους προπονητές, ακόμα δεν έχει βρεθεί η λύση, ώστε να επιτρέψουν στη δράση. Μία λύση που πρέπει να βρεθεί καθώς πολλοί είναι εκείνοι που συντηρούν τις οικογένειές τους από το μπάσκετ.

Προπονητές και παίκτες μίλησαν στην εκπομπή «Pick N’ Roll» και τον Γιάννη Μέγα για την κατάσταση, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία και την αβεβαιότητα για το αύριο, αφού κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει προσπαθήσει να δώσει μία ουσιαστική λύση.

Ο προπονητής του Ψυχικού, Γιώργος Ρεμεντέλας μεταξύ άλλων ανέφερε. «Πενθούμε μια απώλεια. Μετά την οικογένεια είναι το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής μας», ενώ κόουτς του Πανερυθραϊκού  Δημήτρης Χουχουλής, δήλωσε μεταξύ άλλων. «Τα πρωτόκολλα υγείας θα έπρεπε να είναι κοινά για όλες τις κατηγορίες».

Ο Νίκος Οικονόμου, προπονητής του Ερμή Σχηματαρίου, στάθηκε στις προσπάθειες που έχουν κάνει ώστε να δοθεί μία λύση. « Και ο σύνδεσμος προπονητών αλλά και των αθλητών έχουν προτείνει κάποια πράγματα αλλά δεν έχουν ακουστεί, είναι σαν να μην υπάρχουμε».

Από την πλευρά των παικτών, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης κατονόμασε τους υπευθύνους. «Την ευθύνη την έχει ο κύριος Αυγενάκης, ο οποίος μα κάνει να φαινόμαστε λεπροί. Δεύτερος, ο Βασίλης (σ.σ. Κικίλιας) και τον λέω με το όνομά του γιατί ήμασταν δέκα χρόνια αντίπαλοί και τελευταία η ΕΟΚ».

Ο Τάσος Καλλανιώτης αναφέρθηκε στο διαχωρισμό που επικρατεί, «το που τελειώνει ο χομπίστας και που αρχίζει ο επαγγελματίας είναι μια γκρίζα ζώνη», ενώ ο Νίκος Παπανικολάου κατέθεσε πως υπάρχει αδιέξοδο και θυμός…

Δείτε όλες τις δηλώσεις στο παρακάτω βίντεο…