Πανούλιας: «Κάθε βδομάδα να παρουσιαζόμαστε βελτιωμένοι»

Η Ενωση Ιλίου θα αντιμετωπίσει αύριο (03/11, 17:00) εκτός έδρας το Πέρα με στόχο να κάνει το πρώτο του «διπλό» για φέτος.

Ο προπονητής, Τάκης Πανούλιας, μίλησε εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης, σχολιάζοντας. «Εχουμε βάλει ένα στόχο, ο οποίος είναι εκτός από την κατάκτηση της νίκης, τώρα στο ξεκίνημα, γιατί έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, θέλουμε κάθε βδομάδα να παρουσιαζόμαστε βελτιωμένοι σε κάποια συγκεκριμένα κομμάτια.

Η επίθεσή μας είναι σε καλό επίπεδο, λειτουργούμε καλά όσο αναφορά τις συνεργασίες, τα συστήματά μας και την εκτέλεση. Αυτό που χρειάζεται βελτίωση είναι η άμυνά μας. Την προηγούμενη βδομάδα κάναμε μία πρόοδο στο κομμάτι του αμυντικού τραζίνσιον σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στα Χανιά. Ημασταν καλύτεροι, δεχτήκαμε μόνο έναν αιφνιδιασμό. Θέλουμε να ξεκινάμε πιο physical και πιο επιθετικοί όσον αφορά την άμυνά μας. Είμαστε καλοί στις τοποθετήσεις, στο position. Είμαστε τις περισσότερες φορές καλοί στις αποστάσεις μας. Απλά θέλουμε να μικρύνουμε το ποσοστό στις αλλαγές που κάνουμε στην άμυνα. Οι αλλαγές είναι σημαντικό κομμάτι, αλλά θέλουμε να τις περιορίσουμε σε αυτές που εξυπηρετούν εμάς. Να είναι στοχευμένες και να είμαστε ακριβέστεροι στο ένας εναντίον ενός. Ειδικά στο ξεκίνημα. Εμείς εμφανιζόμαστε στο ξεκίνημα σοφτ και στη συνέχεια γινόμαστε πιο δυνατοί και στις δικειδκήσιες και στο ένας εναντίον ενός. Κάτι που θεωρώ αφύσικο γιατί όσο είμαστε ξεκοκoύραστοι και πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί».

Για τον αντίπαλο και τα σημεία που πρέπει να εστιάσει, ο έμπειρος τεχνικός, δήλωσε. «Το Πέρα έχει τρεις παίκτες, οι οποίοι είναι οι πυλώνες του. Ο Ζακυνθινός, ο Τσολάκης ο οποίος αγωνιζόταν στην Ενωση και ο Βαρσαμούλης. Είναι οι κινητήριοι μοχλοί της επίθεσής αλλά έχει και πολλά παιδιά με ρόλους. Αυτό χρειάζεται προσοχή. Υπάρχουν παιδιά που παίρνουν τα σουτ, άλλος έχει αμυντικό ρόλο, άλλος το επωμίζεται το κατέβασμα στην άμυνα. Αλλά η δουλειά που θα κάνουμε σε αυτούς τους τρεις παίκτες είναι πολύ σημαντική».

Οσον αφορά τα σημεία «κλειδιά». Πάντα όταν παίζεις εκτός έδρας πρέπει να ελέγχεις το ρυθμό και αυτό επειδή ακούγεται γενικό στην ουσιά θέλεις να έχεις τις κατοχές. Και αυτό θα το κάνεις και από την επίθεσή σου, δεν είναι μόνο η άμυνα. Να κάνεις λίγα λάθη, να πάρεις τα αμυντικά ριμπάουντ και να έχεις καλά ποσοστά στα δίποντα. Αυτά τα τρία συν τις βολές είναι που θα κρίνουν το παιχνίδι. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και την επιθετικότητα στο ξεκίνημα γιατί το Πέρα έχει 0-3 και σίγουρα θα μπούνε δυνατά».