vasilakopoulos giorgos«Αρχίζουμε αγώνα, μακριά από ακρότητες που θα πλήξουν το άθλημά μας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος στη διάρκεια της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ της ομοσπονδίας με αφορμή την περικοπή της κρατικής επιχορήγησης που φτάνει έως και 50%! Στη διάρκεια του ΔΣ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενημέρωσε για τις κινήσεις που θα γίνουν απ’ την πλευρά της ομοσπονδίας, ενώ σχολίασε ότι «…δεν θα γίνουμε αιχμάλωτοι των προθέσεων και των πολιτικών που εφαρμόζει η Πολιτεία. Δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε χρέη, αλλά θα δώσουμε αγώνα στον οποίο πιστεύω ότι θα βρούμε πολλούς συμπαραστάτες, προκειμένου να μην αφήσουμε τον ελληνικό αθλητισμό να πέσει στο βάραθρο που τον οδηγούν».

Τόνισε μάλιστα ότι «… ο αγώνας ξεκινάει άμεσα, αλλά δεν θα έχει ακραία φαινόμενα. Θα είναι δυνατός, με στόχο να επικρατήσει το δίκαιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσουμε σε ακραίες ενέργειες που θα πλήξουν κυρίως το άθλημά μας, αλλά και την ενότητα του αθλητικού κινήματος και την εικόνα του προς την κοινωνία».

Χθες ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε εκφράσει την οργή του για τη στάση της Πολιτείας επισημαίνοντας ότι κινήσεις σαν κι αυτή βάζουν βόμβα στα θεμέλια του αθλητισμού, ενώ στη συνέχεια με επιστολή του προς την ΕΟΕ γνωστοποίησε ότι δεν θα παρίστατο στην σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής (14/3), ενώ παράλληλα με την επιστολή του τονίζει ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο θέμα των επιχορηγήσεων επισημαίνοντας ότι «…για να τελειώνουμε και προκειμένου να λυθεί οριστικά το κρίσιμο αυτό θέμα της συνταγματικής επιταγής και να πάψει να είναι αντικείμενο πελατειακής, κομματικής σχέσης και διαδρομικής λειτουργίας θα πρέπει το κονδύλι για τον ελληνικό αθλητισμό να εμφανίζεται με συγκεκριμένο ποσοστό στον τακτικό ελληνικό προϋπολογισμό. Οι εμπαιγμοί, οι μεταθέσεις, οι διαθέσεις και η αοριστολογία του μέλλοντος δεν έχουν σχέση με τον σοβαρό προγραμματισμό και την σταθερή σχέση που επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν την πολιτεία με το αθλητικό κίνημα».