Παπαβασιλόπουλος: «Η νίκη αυτή δυνάμωσε την κράση της ομάδας»

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι διεξήχθη στην Πάτρα, το οποίο ίσως ήταν το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της φετινής Γ΄εθνικής. Οι λεπτομέρειες, οι αντοχές και η ψυχραιμία έκριναν το ματς το οποίο για να αναδειχθεί νικητής χρειάστηκαν, όχι μία αλλά τρεις παρατάσεις!

Ο Γλαύκος στο τέλος πήρε τη διαφορά που χρειαζόταν παίρνοντας το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ενωση Ιλίου, επιστρέφοντας έτσι, έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η συμβολή του στη νίκη ήταν μεγάλη, όντας ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του. Ο Παναγιώτης Παπαβασιλόπουλος, διανύει την τρίτη του θητεία στην ομάδα και εξηγεί το infobasket.gr τα σημεία εκείνα του αγώνα που έκριναν το παιχνίδι, αλλά και το πώς είναι να αγωνίζεσαι για 50 λεπτά…

 «Στο τέλος πολύ απλά η ομάδα που είχε περισσότερη ψυχραιμία  και αποφασιστικότητα πήρε το ματς. Καταρχάς παίζαμε με μια σκληρή ομάδα. Πιστεύω ότι όλοι μας είχαμε συγκέντρωση και θέληση, ότι η άμυνά μας ήταν το όπλο μας στο να έρθει η νίκη μετά από τρεις παρατάσεις. Επειδή η κούραση  είναι αισθητή μετά από 15 λεπτά επιπλέον αγώνα. Η συγκέντρωση και οι σωστές αποφάσεις είναι αυτά που παίζουν ρόλο εκείνη τη στιγμή», αναφέρει αρχικά ο 27χρονος φόργουορντ για να εξηγήσει στη συνέχεια πως είναι να ακούς τον ήχο της κόρνας τρεις φορές.

 «Προσωπικά όταν βλέπω ότι θα υπάρξει επόμενη παράταση, η σκέψη και το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η θέληση και η δύναμη να συνεχίσω για το αποτέλεσμα. Σκέφτομαι ότι δεν θέλω να πάει χαμένος τόσος χρόνος αγώνα καθώς πιστεύω ότι όλοι μας βάζουμε τη ψυχή μας στο παρκέ. Δεν θέλω λοιπόν αυτό να το πουλήσω εύκολα. Το βλέπω σαν πρόκληση εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι εύκολο. Σε εκείνο το σημείο λοιπόν, που νιώθεις εξαντλημένος, εγώ προσωπικά το βλέπω σαν πρόκληση, ειλικρινά. Γενικά μου αρέσει να φτάνω στα άκρα και στα όρια μου ως άνθρωπος. Οπότε εκείνη τη στιγμή όσο κουρασμένος και να είσαι υπάρχει κάτι που σε κάνει να θες να συνεχίσεις και να πάρεις το παιχνίδι εσύ. Η θέληση και η ψύχη πιστεύω παίζουν ρολό».

 Τώρα πως μπορεί να λειτουργήσει μία ομάδα σε μία τέτοια κατάσταση. «Σε ομαδικό επίπεδο πιστεύω ότι επειδή στο 50 η συγκέντρωση δεν είναι η ιδία με αυτή στην κανονική  διάρκεια του παιχνιδιού, αυτό που παίζει ρολό είναι σαν ομάδα να υπάρξει συνεννόηση υπό τις οδηγίες του κόουτς . Να μην γίνουν λάθη σε κρίσιμα σημεία και να παρθούν σωστές αποφάσεις. Ετσι πιστεύω φτάνεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Μπορεί να σημαίνει κάτι το αποτέλεσμα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτό; «Το αποτελέσμα αυτό ψυχολογικά τουλάχιστον μας έδωσε δύναμη για τη συνεχεία. Πιστεύω σε όλους στην ομάδα. Ήταν μια δύσκολη νίκη οπού το αποτέλεσμα κρινόταν πραγματικά σε σημεία και στον πόντο κάτω από δύσκολες συνθήκες.  Αυτό πιστεύω δυνάμωσε την κράση της ομάδας καθώς ανταπεξήλθαμε σε μια δύσκολη πρόκληση  για μένα».

Ο Γλαύκος διανύει την καλύτερή του σεζόν στις εθνικές κατηγορίες, δείχνοντας να βρίσκεται εντός στόχων. «Σίγουρα έγιναν κάποιες ήττες που δεν θέλαμε. Αλλά έτσι είναι το πρωτάθλημα πιστεύω, αμφίρροπο. Σαν ομάδα, θεωρώ πως είμαστε ενωμένοι παίχτες και προπονητές και είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε τη δουλειά για όσο καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να ατυχούμε!», αναφέρει αρχικά ο Παναγιώτης Παπαβασιλόπουλος  και συνεχίζει:

«Πιστεύω πως ναι ,είμαστε εντός στόχου και πλάνου. Ο Γλαύκος όπως είπα, επιδιώκει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες αγωνίστηκες δουλεύοντας στους ιδίους ρυθμούς προπόνησης και σκληρής δουλειάς».

Η εμφάνιση της περασμένης Κυριακής ήταν η καλύτερή του για φέτος. Μάλλον φύλαγε το… καλό για τα δύσκολα. «Δεν ξέρω αν έτυχε. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι είναι η πρόκληση που δημιουργείται εκείνη τη στιγμή (ειδικά στις παρατάσεις που το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο) για τη νίκη. Πιστεύω πως αυτό έπαιξε ρολό κυρίως εκείνη τη στιγμή για μένα».