Παπαδάκης: «Για την Εθνική, όλα τα άλλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα»

Η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ έχει αρχίσει. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 κάνει τη δική του πρεμιέρα αύριο και για τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη θα είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία θα λάβει μέρος. Είναι συνηθισμένος άλλωστε σε…. δύσκολες αποστολές.

Το καλοκαίρι βρέθηκε από τα εφηβικά του Παναθηναϊκού ουσιαστικά (έκανε προπονήσεις και με την ανδρική ομάδα και είχε αγωνιστεί σε τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα), στην Α1 Ανδρών με τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου, όπου σταδιακά βρίσκει το χρόνο του στο παρκέ. Τώρα ετοιμάζεται για ένα διαφορετικό τουρνουά και οι απαντήσεις του έρχονται να δείξουν για μία ακόμη φορά πόσο γερά πατά στη γη, χωρίς όμως και να του λείπει η πίστη στην ομάδα και στην παρέα.

-Τι πιστεύεις πως μπορεί να καταφέρει η Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

«Θα προτιμούσα να μην μιλήσω για κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Θα πω αυτό που λέμε συνήθως, αλλά είναι και αυτό που τελικά ισχύει: Κοιτάμε κάθε παιχνιδι ξεχωριστά και προσπαθούμε ο καθένας από τη δική του πλευρά και με τον δικό του ρόλο να βοηθήσουμε την Εθνική Ομάδα να κάνει το καλύτερο. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει και θα κάνουμε τον απολογισμό μας».

-Πόσο μπορεί να επηρεάσει η δυσκολία που κρύβει ο όμιλός μας και ιδιαίτερα η πρεμιέρα απέναντι στην Τουρκία;

«Ο όμιλός μας ειναι ιδιαίτερα δύσκολος. Και οι τρεις ομάδες του ομίλου ειναι πολύ δυνατές, με πολύ αξιόλογους παίκτες. Δεν νομίζω όμως πως αυτό έχει κάποια επιρροή σε εμάς, γιατί ξέρουμε πως σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίζαμε τέτοιες ομάδες. Σίγουρα όμως μια πρεμιέρα με αντίπαλο μια δυνατή ομάδα που είναι επιλέον και η διοργανώτρια έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας».

-Πόσο δύσκολο είναι για εσάς το γεγονός ότι μαζευτήκατε στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, έχοντας ως προορισμό μια τέτοια διοργάνωση;

«Είναι λίγο δύσκολο το να συγκεντρωνόμαστε στη διάρκεια της χρονιάς. Ο κάθε αθλητής έχει μπει στο δικό του πρόγραμμα και τη ρουτίνα του με την ομάδα του. Από τη στιγμή όμως που καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας σε με μια τέτοια διοργάνωση, όλα αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Καταβάλλοντας την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, στο λιγοστό χρόνο που διαθέτουμε, θέλουμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό σύνολο για να μπορέσουμε να έχουμε μια αξιόλογη πορεία.»