Παπαδόπουλος: «Δείξαμε χαρακτήρα…», Σιμιτζής: «Καλύτεροι μετά τη διακοπή»

Στο ντέρμπι του Ναυπλίου χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο για να βρεθεί ο νικητής (69-69). Εκεί η ομάδα της Ελευθερούπολης ήταν αυτή που έβαλε στοπ στο νικηφόρο σερί του Οίακα.

Του Πάνου Σταμούλη 

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Κυριάκος Παπαδόπουλος, μετά τη λήξη της αναμέτρησης δήλωσε πως: “Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ναυπλίου. Είναι μία πολύ καλή ομάδα που αργά ή γρήγορα θα πετύχει το στόχο της. Εμείς αποδείξαμε ότι πατήσαμε στην κατηγορία και πλέον κυνηγάμε όλα τα παιχνίδια μέσα ή έξω. Όσο αναφορά τη σημερινή αναμέτρηση, περιμέναμε ότι θα είναι ένα ιδιαίτερα σκληρό ματς. Το Ναύπλιο παίζει πάρα πολύ καλά στην άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο βγήκαν όλες οι επιλογές που κάναμε, διαβάσαμε τα μις ματς, βάλαμε τη μπάλα κοντά στο καλάθι και ενδεχομένως θα μπορούσε η διαφορά να είναι και μεγαλύτερη. Στο δεύτερο, ο Οίακας αντέδρασε βάζοντας μεγάλα σουτ. Ακόμη και στην παράταση που προηγήθηκαν, εμείς δείξαμε χαρακτήρα και πιστεύω πως πήραμε μία νίκη που ήρθε δίκαια. Έχω πει πολλές φορές ότι είμαι περήφανος για τους παίκτες που έχω. Μου αφιέρωσαν τη νίκη λόγω των γενεθλίων μου και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό”.

Από την πλευρά των γηπεδούχων, ο φόργουορντ του Οίακα, Κωνσταντίνος Σιμιτζής υποστήριξε: “Σήμερα δυστυχώς δεν τα καταφέραμε απέναντι στη Ελευθερούπολη και κάπου εδώ σταματάει και το σερί που είχαμε με τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Θέλαμε μέσα στην έδρα μας να κάνουμε και την πέμπτη άλλα δεν τα καταφέραμε. Προχωράμε και θα χρησιμοποιήσουμε και τη διακοπή για να δουλέψουμε, να βρούμε τις αδυναμίες μας και να βγούμε καλύτεροι από όλο αυτό”.

Με το βοηθό προπονητή, Λευτέρη Κοκκάλα, να προσθέτει: “Μετά από τέσσερις σερί νίκες, σήμερα στον αγώνα με την Ελευθερούπολη μας κόστισαν ορισμένα σημεία του παιχνιδιού που δεν είχαμε συγκέντρωση. Χάσαμε στην παράταση ενώ είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι από μια ομάδα που ήταν εξαιρετικά διαβασμένη και δίκαια πήρε τη νίκη. Θα μπορούσαμε να ήμαστε εμείς οι νικητές αν είχαμε κάποιες διαφορετικές επιλογές, ωστόσο δεν τα καταφέραμε. Όπως και στις νίκες έτσι και σήμερα εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε χωρίς να έχει αλλάξει κάτι. Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι και μετά τη διακοπή θα είμαστε ακόμα καλύτεροι”.