Παπαθεοδώρου: «Ακραία αντίδραση, ήταν λάθος»

papatheodwrouΓια το περιστατικό με τον Αντώνη Κόνιαρη μίλησε στον «Sentra FM» ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χαρακτηρίζοντάς το λάθος και ακραία αντίδραση. 

«Ο λόγος που δεν έχω βγει να μιλήσω γι’ αυτό το περιστατικό, είναι συγκεκριμένος. Όταν τελείωσε το παιχνίδι το δικό μας υπήρχε πολύ μεγάλη χαρά, αλλά και πολύ πίεση από την ένταση του παιχνιδιού. Και αν θέλετε να πιστέψετε στο τέλος, όλο το σταφ, οι προπονητές, οι παίκτες μας, δεν είχαμε αντιληφθεί το τι ακριβώς έχει συμβεί. Γιατί πράγματι μεταξύ μας δεν είχε συμβεί κάτι τόσο μεγάλο. Αυτή είναι η μία πλευρά.

Η άλλη πλευρά είναι η εξής. Η αντίδραση του προπονητή, η δική μου, ήταν ακραία αντίδραση ανθρώπου. Είναι ξεκάθαρο αυτό το πράγμα. Ηταν αντίδραση ενός προπονητή, ο οποίος είναι πιεσμένος. Ηταν 20” πριν τελειώσει η 2η παράταση. Δεν υπήρχε ούτε στόχος να δημιουργήσω ένα κλίμα. Ηταν πάνω στην ένταση της στιγμής. Επαναλαμβάνω ότι ήταν μια πολύ ακραία αντίδραση, η οποία ήταν λάθος, αυτό είναι ξεκάθαρο, όμως ποτέ μα ποτέ δεν έφτασε στα όρια αυτά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Τι εννοώ με αυτό. Όταν το πρώτο βίντεο που εμφανίζεται είναι “χαστούκισε ο Παπαθεοδώρου τον Κόνιαρη” και μετά “τον βρήκε στον ώμο τελικά τον Κόνιαρη” και μετά από αυτό είναι “Προσπάθησε να τον χτυπήσει αλλά βρήκε αέρα” και μετά από αυτό είναι “τελικά έκανε μια κίνηση αλλά δεν τον πέτυχε”. Όλα αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους.

Εσείς πιστεύετε ότι αυτή η κίνηση που μπορεί να κάνεις ένας άνθρωπος με αυτό τον τρόπο, είναι για να βρει ένα παιδί στο πρόσωπο και να το χτυπήσει; Αυτό είναι εγκληματική ενέργεια, αν προσπαθούσα με αυτό τον τρόπο που έδειξε η τηλεόραση, να πετύχω ένα παιδί.

Είμαι προπονητής στην Α1 ένα μόλις χρόνο. Δεν είμαι κανένας με τεράστια εμπειρία με αντρικές ομάδες. Είμαι 8-9 χρόνια προπονητής. Δεν πήδηξα από έναν όροφο στην Α1. Εχω ξεκινήσει από τα 18-19 μου, από τα μινί και έχω δουλέψει. Εχω δουλέψει με αυτές τις ηλικίες. Ξέρω πολύ καλά και έχω χτίσει τις σχέσεις μου με τα παιδιά εδώ και ενάμιση μήνα. Είμαστε κάθε μέρα μαζί. Ομως τη σχέση που έχουμε αναπτύξει εδώ μεταξύ μας κανένας δεν μπορεί να τη γνωρίζει από την Αθήνα ή το πληκτρολόγιο του. Επαναλαμβάνω ήταν λανθασμένη η αντίδρασή μου και ακραία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να χτυπήσω, να βιαιοπραγήσω».