Παπαθεοδώρου: “Να κερδίσουμε για να ανέβουμε κατηγορία”

Η νίκη επί της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης μπορεί να επιτεύχθηκε με μία σημαντική διαφορά, όμως το θετικό αποτέλεσμα μόνο εύκολα δεν ήρθε. Εκείνο, βέβαια που κρατάνε άπαντες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι η νίκη και πλέον το μυαλό τους στρέφεται στο επόμενο παιχνίδι. Κόντρα στην Ισλανδία, όπου θα πρέπει “να κερδίσουμε για να ανέβουμε κατηγορία”, όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Ηλίας Παπαθεοδώρου.

ethnikiU20_papatheodorou«Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας και αυτό μας γέμισε με παραπάνω άγχος στο ξεκίνημα. Παίξαμε με λάθος τρόπος στην αρχή, ήμασταν άστοχοι και δεν είχαμε ρυθμό. Με την είσοδο κάποιων παιδιών βελτιωθήκαμε στην άμυνα, βάλαμε κάποια σουτ και φτάσαμε στη νίκη. Πλέον πάμε βήμα-βήμα, το πρώτο και πιο σημαντικό από όλα είναι να ανέβουμε στην πρώτη κατηγορία. Πρέπει να παρουσιαστούμε αύριο και πάλι έτοιμοι, γιατί η ομάδα είχε πολλές αναποδιές το τελευταίο διήμερο. Πρέπει να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας, να κερδίσουμε αύριο για να ανέβουμε κατηγορία και μετά την Κυριακή να παίξουμε για την πρώτη θέση», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η διάθεση του Μουράτου και η ποιότητα των παικτών

Για την κατάσταση του Μουράτου είπε: «Ο Μουράτος ήθελε να έρθει και σήμερα, αλλά τον πιέσαμε να μην έρθει. Θα δούμε πώς θα είναι σήμερα, γιατί ήταν περίπου 40 ώρες με πυρετό. Αν είναι απύρετος, θα έρθει αύριο πρωί και θα προσπαθήσει».
Όσο για το μυστικό της ομάδας, τόνισε: «Πρώτα από όλα υπάρχει ποιότητα καλών παικτών, που θέλουν να είναι εδώ, περνάνε πολύ όμορφα μαζί γιατί είναι χρόνια μαζί. Είναι μια παρέα, που ταυτόχρονα έχει θέληση και δίψα να διακριθεί. Αυτά τα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά για μια ομάδα. Το πιο μεγάλο μυστικό είναι η επαφή που υπάρχει μεταξύ των παιδιών».

Οι δηλώσεις των Χαραλαμπόπουλου και Λούντζη

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος τόνισε: «Δεν άρχισε καλά το παιχνίδι, χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο που δεχτήκαμε 18 πόντους βελτιωθήκαμε πολύ στην άμυνα και από εκεί βρήκαμε ρυθμό και στην επίθεση. Ήταν μια πολύ σημαντική προσπάθεια, γιατί πολλά παιδιά ταλαιπωρήθηκαν από γαστρεντερίτιδα. Είχαμε παίξει ως τώρα εύκολα παιχνίδια, δεν είχαμε συνηθίσει σε πιο υψηλό επίπεδο και μετά το ξεκίνημα παίξαμε όπως έπρεπε να παίξουμε. Ο κόσμος έδωσε ξανά ώθηση και ενέργεια στην ομάδα. Το σημερινό παιχνίδι έχει τελειώσει, ο στόχος μας είναι να ανέβουμε κατηγορία, αλλά θέλουμε και την πρώτη θέση».

Ο Μιχάλης Λούντζης είπε με τη σειρά του: «Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι, το γνωρίζαμε από την αρχή και είχαμε προετοιμαστεί καλά. Μπήκαμε νωθροί, αλλά βρήκαμε ρυθμό στη συνέχεια. Βγάλαμε τρομερή ενέργεια και ο κόσμος μάς βοήθησε πολύ σε αυτό. Ήταν καταπληκτικός για μία ακόμη φορά και τον ευχαριστούμε πολύ. Παίζαμε πιο ελεύθερα και πιο δυνατά όσο περνούσε η ώρα, εκεί έγινε η διαφορά σε σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη σε όλα τα παιδιά, αλλά ειδικότερα στα παιδιά που ταλαιπωρήθηκαν από τη γαστρεντερίτιδα. Θα Έχουμε μπροστά μας πλέον έναν ημιτελικό, είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε και να κοιτάξουμε να μπούμε και πάλι δυνατά».