Παπαθεοδώρου: «Να πατήσουμε καλά στην κατηγορία»

papatheodorouΗ Νέα Κηφισιά θα πάρει μέρος στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία της και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την ερχόμενη σεζόν

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πορεία της προετοιμασίας:

«Για την προετοιμασία μας είναι σημαντικό ότι δεν έχουμε κανένα τραυματισμό. Η ομάδα έχει οργανωθεί κατάλληλα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει μία κατηγορία όπως η Α1 και θεωρώ ότι είμαστε πολύ καλά σε οργανωτικό επίπεδο. Αγωνιστικά δουλεύουμε με διπλές προπονήσεις σχεδόν καθημερινά. Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στο στάδιο όπου φτάνουμε προς το τέλος της φυσικής κατάστασης και δουλεύουμε ταυτόχρονα με το σετάρισμα της ομάδας. Έχουμε παίξει 3 φιλικά και καθημερινά προσθέτουμε διάφορα κομμάτια σε άμυνα και επίθεση που θα μας φανούν χρήσιμα στη συνέχεια».

Για τη φιλοσοφία πάνω στην οποία στελεχώθηκε το ρόστερ:

«Το ρόστερ στελεχώθηκε πάνω σε 2 άξονες. Ο πρώτος ήταν να διατηρήσουμε έναν κορμό παικτών από την περσινή περίοδο που πιστεύουμε ότι μπορούν να μας βοηθήσουν και στην Α1. Ο δεύτερος άξονας ήταν να ενισχύσουμε την ομάδα με έμπειρους παίκτες ειδικότερα Έλληνες που θα μπορούν να μας προσθέσουν εμπειρία, ποιότητα και ταυτόχρονα θα είναι αθλητές με κίνητρο προσωπικό και ομαδικό. Στο κομμάτι των ξένων έχουμε επικεντρώσει σε νέους Αμερικανούς παίκτες, οι οποίοι θέλαμε να έχουν υψηλό κίνητρο για να δημιουργήσουν όνομα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ταυτόχρονα να διαθέτουν κάποια στοιχεία που ζητάμε από τη φιλοσοφία του παιχνιδιού μας».

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος:

«Βλέποντας την πρώτη αγωνιστική όπου παίζουμε κόντρα στα Τρίκαλα μας ήρθαν μνήμες από το εκτός έδρας παιχνίδι που παίξαμε λίγο πριν ολοκληρωθεί το περσινό πρωτάθλημα. Επειδή δεν έχουμε σαφή εικόνα πως θα είναι οι ομάδες στην αγωνιστική περίοδο το σημαντικότερο για εμένα θα είναι η διάρκεια που θα δείξει κάθε ομάδα ώστε να μπορέσει με συνέπεια να εκπληρώσει τους στόχους της».

Για τους στόχους που έχουν τεθεί:

«Οι δικοί μας ρεαλιστικοί στόχοι παίζοντας για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη κατηγορία είναι να γνωρίσουμε το περιβάλλον που λέγεται Α1. Θέλουμε να πατήσουμε καλά στη κατηγορία κι από εκεί και πέρα να μείνουμε προσηλωμένοι στο τρόπο που διαχειριζόμαστε κάθε χρονιά το παιχνίδι. Ο βασικός στόχος βαθμολογικά είναι να βρισκόμαστε και του χρόνου στην Α1, καθώς για να φτάσουμε μέχρι εδώ χρειάστηκε μεγάλος κόπος».