Παπαθεοδώρου: “Χωρίς αύριο το ματς με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη”

Η αναμέτρηση με τη Μ. Βρετανία έδωσε μία ακόμη νίκη στην εθνική U20. Ήταν παράλληλα και μία καλή ευκαιρία για… αφύπνιση, ενόψει του αγώνα με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, αναμέτρησης “χωρίς αύριο”. Όπως την χαρακτήρισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που έστρεψε άμεσα το βλέμμα του στον προημιτελικό της Παρασκευής…

ethnikiU20_papatheodorou«Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση του τουρνουά με παιχνίδια χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο ανταγωνισμό. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια ομάδα με καλούς αθλητές, μεγάλα κορμιά, που παίζει αρκετά καλό μπάσκετ. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε κάποια μεγαλύτερη πίεση. Πλέον προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με τη Βοσνία, που θα υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός και είναι χωρίς αύριο. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες. Εμείς θα πρέπει να φτάσουμε στο όριό μας για να νικήσουμε. Ο κόσμος είναι καταπληκτικός, η προσέλευση είναι καθημερινά μεγαλύτερη και η αγάπη που δείχνουν για την Εθνική είναι πολύ μεγάλη. Πιστεύω πως την Παρασκευή το γήπεδο θα γεμίσει και πάλι για να μας δώσει ώθηση και ενέργεια να νικήσουμε», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Κάπουλας: “Στόχος μας ήταν η οκτάδα”

Ο Έλληνας ομοσπονδιακός προπονητής της Μεγάλης Βρετανίας, Ανδρέας Καπούλας, είπε με τη σειρά του: «Ο στόχος επετεύχθη, για μας ήταν να φτάσουμε στις πρώτες δύο θέσεις, να πάμε στην οκτάδα και να διεκδικήσουμε την άνοδο. Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα, πιστεύω πως θα ήταν φαβορί ακόμη και στην πρώτη κατηγορία. Εμείς έχουμε την ευκαιρία να βελτιωθούμε μέσα από τέτοια παιχνίδια. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες οι παίκτες μου αποκτούν παραστάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μεγάλες δυσκολίες, αλλά στο δεύτερο μέρος και ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν πολύ καλοί. Ήμασταν ανταγωνιστικοί σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού, θα μπορούσαμε να είμαστε και σε περισσότερα. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά και το μπάσκετ στη Μεγάλη Βρετανία μεγαλώνει διαρκώς».

Καλό τεστ ενόψει του προημιτελικού
δήλωσαν Χαραλαμπόπουλος και Σταμάτης

ethnikiU20_omadikiΩς ένα καλό τεστ εν όψει του προημιτελικού με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη αντιμετώπισαν το ματς με τη Μεγάλη Βρετανία οι παίκτες της Εθνικής Νέων Ανδρών.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος τόνισε: «Σήμερα κάναμε πολύ καλή δουλειά, ήταν μια πολύ καλή συνολική προσπάθεια από όλους. Η Μεγάλη Βρετανία ήταν αήττητη και χρειαζόταν προσοχή. Αρχίσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, πολύ δυνατά στην άμυνα και στην επίθεση κάναμε σωστές επιλογές. Στο τέλος μαζεύτηκε λίγο η διαφορά, αλλά κλείσαμε το παιχνίδι σωστά. Ήταν ένα καλό τεστ για το παιχνίδι με τη Βοσνία, που θα είναι πολύ δύσκολο, για να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Ο κόσμος είναι φοβερός, θέλουμε να τον φέρνουμε στο γήπεδο και η παρουσία του μας ευχαριστεί. Θέλουμε να τους δώσουμε χαρά και να παίξουμε καλό μπάσκετ γι’ αυτούς».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σταμάτης είπε: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν πιο δύσκολο από τα προηγούμενα. Θεωρώ πως παίξαμε κατά διαστήματα αρκετά καλά, γι’ αυτό και νικήσαμε σχετικά εύκολα. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο ματς της Παρασκευής που θα είναι σίγουρα πιο δύσκολο. Θέλουμε να νικήσουμε για να προχωρήσουμε. Ο κόσμος είναι φανταστικός και ευχόμαστε και στα επόμενα ματς να είναι όπως είναι κάθε φορά. Τους ευχαριστούμε πολύ».