Παπανικολάου: «Ιδανική επιλογή ο Ιτούδης για την Εθνική Ανδρών»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε πριν από τη συγκέντρωση της Εθνικής Ανδρών για τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων ως ιδανική την επιλογή του Δημήτρη Ιτούδη για την τεχνική ηγεσία.

«Φρέσκα κουλούρια! Το θέμα είναι να εμφανιστούμε έτοιμοι στο ματς με τη Μ. Βρετανία. Η μοναδική μας ήττα ήταν από αυτή την ομάδα και χρειάζεται συγκέντρωση από όλους μας για να απορροφήσουμε σε αυτές τις λίγες προπονήσεις όσα θέλει το τεχνικό τιμ. Πρέπει να κερδίσουμε γιατί η Μ. Βρετανία μάς ακολουθεί στον επόμενο όμιλο και θα είναι κρίμα να κουβαλήσουμε μια δεύτερη ήττα και να πάει στράφι όλη η προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Είμαι ενθουσιασμένος για τη συνεργασία με τον Δημήτρη Ιτούδη. Μιλάμε για έναν καταξιωμένο προπονητή, που έχει κάνει ήδη πολλά στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Νομίζω πως ήταν η ιδανική επιλογή για την Εθνική ομάδα, το έχει κερδίσει με τη δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια. Ανυπομονώ να αρχίσουμε.

Θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο. Παίζουμε για το εθνόσημο και θα βρούμε την ενέργεια γιατί το κοινό της Λάρισας θα είναι μαζί μας. Στο μυαλό μου δεν διαχωρίζονται όλοι οι διεθνείς παίκτες. Όσοι είναι εδώ το κέρδισαν με την αξία τους και όλα τα παιδιά έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Δίνουν το σώμα τους για την Εθνική ομάδα, όπως πρέπει να γίνεται και ευελπιστώ πως κάποια στιγμή θα φτιάξει και το καλεντάρι για να είναι διαθέσιμοι όλοι οι παίκτες. Για μένα είναι μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία που δημιουργήσαμε με δύο νίκες επί της Τουρκίας και να πάμε με πλεονέκτημα στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστή δουλειά, να υπάρχει συγκέντρωση και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Από τη δική του πλευρά ο Ιωάννης Παπαπέτρου σχολίασε: «Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα που είμαστε ξανά μαζί, τα περισσότερα παιδιά. Ξεκουραστήκαμε λίγο και τώρα πάλι μπάσκετ. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη, για την εικόνα της ομάδας και τον πήχη που από μόνος του είναι πολύ ψηλά. Η ομάδα έχει πολύ καλό νέο αίμα και ο κόουτς μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία και την παρουσία του σαν οντότητα. Μαζευτήκαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι με τη Μ. Βρετανία. Μετά θα υπάρχει ένα διάστημα ξεκούρασης. Έχουμε πολύ καιρό μέχρι το Ευρωμπάσκετ. Οφείλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στα παιδιά που έπαιξαν στα παράθυρα. Όχι από μας που δεν παίξαμε, αλλά από όλο τον κόσμο και κάθε Έλληνα που αγαπά το μπάσκετ. Δείχνει πόσο έτοιμα είναι όλα τα παιδιά να θυσιάσουν κομμάτια του εαυτού τους, να αψηφήσουν την κούραση και να βοηθήσουν για να πετύχουμε κάτι που θα είναι πολύ καλό για όλους μας».

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ανέφερε: «Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα και να βελτιώνομαι. Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ένας σπουδαίος προπονητής, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πολύ».

Τέλος, ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ και θα προσπαθήσω να πάρω όσα περισσότερα μπορώ. Χαίρομαι πολύ που θα έχω προπονητή έναν άνθρωπο όπως ο Δημήτρης Ιτούδης. Μέσα σε μια χρονιά κατάφερα πολλά πράγματα, αλλά στόχος μου είναι μέσα από τη δουλειά να γίνομαι όλο και καλύτερος και να πετύχω πολλά περισσότερα».