Παπαντωνίου: «Πιο έτοιμοι αυτή τη φορά»

ethniki 3x3Eπιστροφή στον… τόπο του εγκλήματος για τον Νώντα Παπαντωνίου. Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3Χ3 στην Αθήνα, ήρθε η στιγμή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Ρίγα. Δίπλα του δύο παίκτες με τους οποίους έχει κατακτήσει μετάλλια με τις «μικρές» εθνικές, ο Νίκος Παππάς και ο Λεωνίδας Κασελάκης, αλλά και ένας… ερασιτέχνης, ο Γρηγόρης Ραλλάτος, ο οποίος έπαιξε και αυτός το δικό του ρόλο. Ο λόγος τους ανήκει με πρώτο τον Παπαντωνίου…

«Για μένα ήταν η δεύτερη εμπειρία σε τουρνουά 3Χ3», τονίζει, για να συνεχίσει: «Σε αντίθεση με την Αθήνα που δεν είχαμε την εμπειρία των αγώνων, αλλά ουσιαστικά περισσότερο θεωρητική γνώση των κανονισμών σε κάτι που γεννήθηκε τότε, αυτή τη φορά γνωρίζαμε κάποια πράγματα παραπάνω, βρεθήκαμε πιο έτοιμοι».

-Πόσο σημαντική είναι αυτή η γνώση των κανονισμών;
«Ιδιαίτερα σημαντική. Μπορεί πολλοί να μην το καταλαβαίνουν, αλλά μιλάμε για ένα διαφορετικό παιχνίδι. Δεν έχει καμία σχέση με το κανονικό μπάσκετ. Είναι πολύ πιο δύσκολο, τα φάουλ δίνονται διαφορετικά και με μικρότερη συχνότητα. Επίσης, η μπάλα είναι διαφορετική, ενώ υπάρχει η ιδιαιτερότητα των καιρικών συνθηκών. Οι αγώνες γίνονται σε εξωτερικό χώρο και επηρεάζουν τον παίκτη… Η ζέστη, ο αέρας δημιουργούν διαφορετικές καταστάσεις για κάθε αγώνα».


-Όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες, όποιες διαφορές κι αν υπάρχουν, ο στόχος επετεύχθη…
«Ναι… Και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Είναι μεγάλη επιτυχία η δεύτερη θέση. Χάσαμε στον τελικό από τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές που είναι επαγγελματίες στο 3Χ3. Αν είχαμε περισσότερες αντοχές στον τελικό, γιατί έβγαινε και η κούραση όσο περνούσε η ώρα και δεν έχουμε συνηθίσει στους συνεχόμενους αγώνες και το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, πιστεύω ότι θα τους κερδίζαμε».