«Παπ»: «Η αποστολή, μου είπαν πως είναι αυτοκτονία»

Η απόφασή του δεν ελήφθη εν θερμώ. Το σκέφτηκε, το ζύγισε και παρά τις… προτροπές που άκουσε να μην αναλάβει αυτή την “αποστολή αυτοκτονίας” ο Δημήτρης Παπανικολάου είπε το “ναι” στην πρόταση της ΑΕΚ, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον Sentra 103,3. Αναφέρθηκε στο συναισθηματικό δεσμό που έχει με την «Ενωση» και τον ρόλο που έπαιξε στο να πάρει τελικά την απόφαση, ενώ αποκάλυψε και τι είπε στους παίκτες του, στην πρώτη του προπόνηση.

Για την μετάβαση του από παίκτη σε προπονητή:
«Από την στιγμή που το είχα πάρει απόφαση έγινε… Και πήγε να γίνει πολύ πιο κοντά, το καλοκαίρι αμέσως μόλις κρέμασα τα παπούτσια μου, τότε για διάφορους λόγους μέσα σε ένα βράδυ αποφάσισα να μην πάω στην ομάδα που μου είχε κάνει την πρόταση. Κάποια στιγμή αυτό θα γινόταν.

Η δύσκολη απόφαση είναι ότι αυτό έγινε μεσούσης της περιόδου με μπροστά παιχνίδια που είναι πολύ σημαντικά και θα κρίνουν πολλά πράγματα, με τις ομάδες δηλαδή που είναι ακριβώς πάνω από την ΑΕΚ, τις δύο ομάδες τον Πανελευσιακό και τον Απόλλωνα Πατρών και τον Αρκαδικό το Σάββατο, μια ομάδα με πολύ δυνατή έδρα αν και πολλοί έλεγαν πως την αδικεί η θέση της επειδή έχει χάσει επτά παιχνίδια εκ των οποίων τα τέσσερα με τρεις πόντους και τα άλλα τρία στην παράταση.

Μία πάρα πολύ καλή ομάδα η οποία μπορεί να χτυπήσει την άνοδο. Στην συνεχεία είναι ο Απόλλωνας ο οποίος είναι δεύτερος και έχει κερδίσει την ΑΕΚ με έντεκα πόντους και μετά η Ελευσίνα που είναι πρώτη, εκτός έδρας και έχει κερδίσει την ΑΕΚ στην έδρα της. Η αποστολή, μου είπαν κάποιοι φίλοι μου, πως είναι αυτοκτονία και αμέσως μετά με τους Ίκαρους στο καπάκι που είναι ένα βαθμό κάτω από την ΑΕΚ. Αυτό ήταν η δύσκολη απόφαση όχι ότι έχει δύσκολα ματς.
Η απόφαση είναι ότι όταν αναλαμβάνεις δύσκολα ματς και έχεις κάποιες σκέψεις για το μπάσκετ και θες να τις περάσεις δεν προλαβαίνεις σε τόσες μέρες, προλαβαίνεις να αλλάξεις ελάχιστα πράγματα και είναι και χαζό να αλλάξεις πολλά πράγματα σε τόσο χρόνο, αυτή ήταν η δύσκολη απόφαση.
Θα προτιμούσα να έχω ξεκινήσει το καλοκαίρι ώστε να έχω μια άλλη εικόνα να δω τι σφάλματα κάνω, να δω την ομάδα μου, να δουλέψουμε σε φιλικά. Αυτό ήταν το δύσκολο της απόφασης το οποίο με έκανε να σκεφτώ αν θα πάρω το ρίσκο αν και αυτή η δουλειά είναι ένα μόνιμο ρίσκο. Μια δουλειά που ασχολείσαι με δέκα πέναλτι και πρέπει να πιάσεις και τα δέκα και αποφάσισα να το δεχτώ».

Για το αν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του ο συναισθηματικός δεσμός που έχει με την ΑΕΚ:
«Σίγουρα είναι χαρά για οποιονδήποτε να εργάζεται στην ΑΕΚ και από οποιοδήποτε πόστο και εφόσον οι συνθήκες είναι καλές. Από ότι ακούω εφέτος από τα παιδιά τουλάχιστον στο οικονομικό θέμα τα πράγματα είναι καλά. Αυτό που με έκανε να πάρω την απόφαση στο τέλος είναι ότι οι παίκτες της ΑΕΚ μερικοί από αυτούς είναι στην ηλικία μου και αρκετοί από αυτούς έχουν παίξει στην Α1 και εμένα μου αρέσουν και πάντα θα μου αρέσουν αν συνεχίσω να κάνω το επάγγελμα δηλαδή οι παίκτες με αντίληψη.

Οι παίκτες που υπάρχουν έχουν αντίληψη και θέλω απλά να τους κάνω να παίξουν όπως θα έπαιζαν αν βρισκόντουσαν στην Α1, αυτό είναι το στοίχημα και να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Το κακό είναι ότι πως όταν έχεις εκατό πράγματα να περάσεις δεν προλαβαίνεις σε τρεις μέρες. Πάμε τώρα με καλή ψυχολογία, γερά και με τσαμπουκά. Δεν φοβάμαι γιατί είναι και καλοί παίκτες και καλά παιδιά και εχθές η πρώτη μας προπόνηση ήταν καταπληκτική».

Για το τι είπε στους παίκτες του στην πρώτη προπόνηση της ομάδας με εκείνον:
«Οι λεπτομέρειες μένουν στα αποδυτήρια, εγώ είπα στα παιδιά ότι τους σέβομαι και ότι θέλω να κάνουν και αυτοί το ίδιο σε εμένα. Ο αλληλοσεβασμός είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορεί να υπάρξει μέσα σε μία σχέση. Η σχέση κατά εμέ προπονητή παίκτη δεν είναι αφεντικού και υπαλλήλου αλλά σχέση συνεργατών. Τους έδωσα να καταλάβουν ότι τους έχω εμπιστοσύνη και θέλω να πιστεύω πως το εισέπραξαν».