Ενας συγγραφέας είχε πει κάποτε ότι «ο καθένας από εμάς είναι μία σταγόνα, όλοι μαζί όμως είμαστε ένας ωκεανός» και στο πνεύμα αυτό κινείται η καινοτόμος κίνηση που ξεκίνησε από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου ο Εθνικός Λάρισας. Η νεοφώτιστη ομάδα της Α1 ΕΚΑΣΘ αποφάσισε, αντί για χορηγούς, να διαφημίσει στη φανέλα της τρεις τοπικούς κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλίας, αποδεικνύοντας ότι στη Λάρισα το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού δεν εκλείπει…

Συγκεκριμένα, ο Εθνικός θα διαφημίσει το «Σύλλογο γονέων φίλων και κηδεμόνων Αυτιστικών ατόμων νομού Λάρισας», το «Σύλλογο Κεντρικής Ελλάδας γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις ΙΑΣΩ» καθώς και το ΚΕΘΕΑ «Έξοδος», ενώ στους αγώνες του θα διανέμει ενημερωτικό υλικό για τους συγκεκριμένους φορείς, επιδιώκοντας να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία ώστε να στηρίξει εμπράκτως την προσπάθεια αυτή. Όπως αναφέρει λοιπόν και η σχετική ανακοίνωση της ομάδας:

«Ο Εθνικός δεν μένει μόνο σε αυτήν τη συμβολική κίνηση, αλλά θέλοντας να δείξει και την έμπρακτη στήριξή του ενημερώνει ότι όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν οικονομικά αυτήν την προσπάθεια κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οποιοδήποτε κι αν είναι το ποσό της χορηγίας, το 50% θα δοθεί στους παραπάνω φορείς. Σαν ανταπόδοση θα έχουν την προβολή:

-Μέσω δελτίων τύπου του σωματείου.

-Μέσω του site ως χορηγοί της ομάδας.

-Προβολή στο ημερολόγιο της ομάδας.

Επίσης σε κάθε οικονομικό υποστηρικτή θα δοθεί και μια στολή της ομάδας με την ανάλογη προβολή στα τοπικά ΜΜΕ».

Ανδρέου: «Κοντά σε όλους»

Ο πρόεδρος του Εθνικού Λάρισας, Αντώνης Ανδρέου, είπε για την κίνηση της ομάδας του: «Η ουσία του αθλήματος είναι να είμαστε κοντά σε όλους, αφού μία ομάδα είναι μικρογραφία της κοινωνίας, αποτελούμενη από άτομα που παλεύουν ωστόσο για το σύνολο. Είχαμε την ιδέα να τοποθετήσουμε στη φανέλα της ομάδας αντί χορηγού τρεις φορείς που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για το καλό συνανθρώπων μας που χρειάζονται στήριξη και κάθε βοήθεια. Εμείς μπορούσαμε με κάθε ευκολία να προσφέρουμε αυτή τη στήριξη για να τους δώσουμε δύναμη. Και από αυτή τη δύναμη αντλούμε κι εμείς τη δική μας για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο παρκέ και να δείξουμε ότι το μπάσκετ έχει αυτό ως πραγματικό πρόσωπο και τίποτε άλλο. Τα χρήματα σίγουρα μετρούν αλλά όχι πάντα και σε όλες τις περιπτώσεις».

Μπακοδήμος: «Περιμένουμε ανταπόκριση»

Ο διοικητικός παράγοντας του Εθνικού Λάρισας, Δημήτρης Μπακοδήμος, δήλωσε από τη μεριά του: «Δεν προχωρήσαμε αβίαστα στη συγκεκριμένη κίνηση αλλά τη διαχειριζόμαστε ως ιδέα από την αρχή του καλοκαιριού. Θα μπορούσαμε να έχουμε βρει ένα χορηγό για να μπει η ονομασία του στην εμφάνιση του συλλόγου αλλά αυτό δεν αρκεί για εμάς. Για εμάς είναι αρκετό να ξέρουμε ότι μπορούμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον και άλλων συμπολιτών μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας για τη στήριξη αυτών που τη χρειάζονται πραγματικά, γιατί όλοι δίνουν τον δικό τους αγώνα τόσο εντός όσο και εκτός των ορίων του γηπέδου. Περιμένουμε την ανταπόκριση του κόσμου για την ενίσχυση των φορέων αυτών ώστε η προσπάθεια όλων να δώσει καρπούς για ένα καλύτερο μέλλον, τόσο για τον αθλητισμό όσο και για την ελληνική κοινωνία».