Περιμένουν και ανησυχούν

Έντονος είναι ο προβληματισμός στη Β΄ Εθνική και τις ομάδες του Βορρά, όσον αφορά τη κατάληξη της φετινής τους πορείας που είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απέχει πολύ από αυτή που θα ήθελαν όλοι…

Οι ανησυχίες τους αυτές μάλιστα έχουν μετουσιωθεί και σε πράξη αφού ο προβληματισμός δεν αρκεί μόνο, χρειάζεται και η αντίδραση για να διεκδικείς αυτό που επιθυμείς.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή… Η απόφαση της αναπροσαρμογής της Β΄ Εθνικής από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε δύο ομίλους, Βορρά και Νότου, αντιμετωπίστηκε, όταν πάρθηκε, με ιδιαίτερη χαρά από το σύνολο των ομάδων, προκειμένου σε περίοδο κρίσης, να περιοριστούν τα έξοδα των μετακινήσεων.

Ο διαχωρισμός έγινε και αποφασίστηκε το περασμένο καλοκαίρι να υποβιβάζονται από τον όμιλο του βορρά δύο ομάδες. Μέχρι εδώ όλα καλά αλλά στη πορεία αυτό άλλαξε και ο λόγος που ξεκίνησε όλη αυτή η αναδιάρθρωση, να μειωθούν δηλ. τα έξοδα, δεν ίσχυε πλέον, με τρείς ομάδες του Νότου (Αιγάλεω, Μαρούσι και Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας) να «οδηγούν» τα σωματεία του Βορρά και πάλι σε μεγάλες μετακινήσεις.

Το θέμα όμως δεν ήταν τόσο οι ομάδες του Νότου, ή μάλλον καλύτερα δεν ήταν μόνο αυτό αφού η κατάσταση χειροτέρεψε με την απόφαση της Ομοσπονδίας να υποβιβάζονται τελικά τέσσερις ομάδες(έχοντας προσθέσει δύο παραπάνω στο σύνολο της)!

Τελικά μετά απ’ όλα αυτά, οι ομάδες του Βορρά και ταξίδια χρειάζεται να κάνουν που ήλπιζαν να αποφύγουν και κινδυνεύουν άμεσα να υποβιβαστούν (σύμφωνα με τη τωρινή βαθμολογία) τέσσερις εξ αυτών. Αν αυτό συμβεί, τότε την επόμενη χρονιά θα
υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα να δημιουργηθεί νέος «βόρειος» νέος όμιλος αφού ανεβαίνουν από τη Γ΄ μόνο οι πρωταθλητές των δύο ομίλων και οι δεύτεροι πάνε σε μπαράζ.

Έτσι θέλοντας να αντιδράσουν, όπως αναφέραμε και παραπάνω, σ’ ένα σύστημα που δίκαιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αποφασίστηκε και εστάλη έγγραφο στην ΕΟΚ υπογεγραμμένο από ΟΛΕΣ τις ομάδες του ομίλου του Βορρά στο οποίο ζητούν να
ισχύσει και πάλι η αρχική προκήρυξη, με τον υποβιβασμό δύο ομάδων αναφέροντας αναλυτικά το σκεπτικό τους.

Πλέον, τα σωματεία περιμένουν και αγωνιούν για την απόφαση που μπορεί, είτε να τους δώσει μια νέα ελπίδα, είτε να τους «σκοτώσει» τα όνειρα τους για επιβίωση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και να ανακοινωθεί η τελική απόφαση.

Ευελπιστούν βέβαια πως η Ομοσπονδία δείχνοντας την ευαισθησία της στα νέα παιδιά και την περιφέρεια του ελληνικού μπάσκετ , θα επαναφέρει την πρώτη προκήρυξη με την οποία στο «τρένο» του υποβιβασμού θα μπούνε μόνο δύο σωματεία.