Περπάτησαν στην παραλία του Βόλου και φώναξαν δυνατά για το lock down στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Το συλλαλητήριο της Αθήνας την περασμένη Παρασκευή (5/2) έδειξε το… δρόμο και η συμμετοχή σε μία αντίστοιχη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου είχε επιτυχία. Αθλητές και προπονητές από μπάσκετ και ποδόσφαιρο περπάτησαν στην παραλία του Βόλου και φώναξαν δυνατά για το lock down στον ερασιτεχνικό αθλητισμό κι όπως αναφέρει το magnesianews.gr οι αθλητές δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλό τους, καθώς έκαναν λόγο ακόμη για “μαύρο” χρήμα και φοροδιαφυγή!

“Εκατοντάδες αθλητές έχουν βρεθεί εκτεθειμένοι όσον αφορά τα οικονομικά τους και τη διαβίωσή τους και δεν έχει αναγνωριστεί το άθλημα του μπάσκετ ως επαγγελματικό. Θα έρθει κάποια στιγμή αρκετά παιδιά να φτάσουν 35-40 ετών και δεν θα έχουν ούτε ένα ένσημο. Υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα που κρύβεται και φοροδιαφυγή πίσω από αυτό”, δήλωσε ο άσος του Ολυμπιακού Βόλου Θοδωρής Ίλτσογλου, ενώ σχολίασε ότι η συζήτηση αυτή έπρεπε να έχει ανοίξει τουλάχιστον από πέρυσι, αλλά ήρθε απλά η αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών μπάσκετ, την οποία χαρακτήρισε ως… έμπλαστρο σε τραύμα πυροβολισμού!

Λύσεις ζήτησε και ο γενικός αρχηγός της μπασκετικής Νίκης, Δημήτρης Κανούλης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “… εφαρμόσαμε κάθε μέτρο και περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να κάνει η Πολιτεία”, ενώ ο προπονητής της Νίκης Βόλου Γιώργος Κοσμάτος σχολίασε ότι “… η έλλειψη της αθλητικής δραστηριότητας συνεπάγεται εκτός των άλλων… κίνδυνο ανάπτυξης στρες και κατάθλιψης”.

Στο πλευρό των αθλητών βρέθηκαν εξάλλου και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή τους.

Πληροφορίες από magnesianews.gr