Η Εθνική Εφήβων έκανε το καθήκον στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Νίκησε τη Σλοβενία (81-67), την ασθενέστερη ομάδα του 3ου ομίλου, επί της ουσίας εξασφάλισε τουλάχιστον την τρίτη θέση και πλέον “βλέπει” ακόμα ψηλότερα, γιατί όχι και στην πρώτη θέση… Αυτό μπορεί να είναι πέρα για πέρα εφικτό εφόσον νικήσει σήμερα τη Φινλανδία (16:45), η οποία έδειξε πάντως στη δική της πρεμιέρα (διέλυσε τη Λιθουανία 82-62) ότι δεν αστειεύεται…

«Το σημερινό παιχνίδι θα είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση. Οι Φινλανδοί έχουν μια πολύ καλή ομάδα. Για εμάς η συνταγή δεν αλλάζει στα βασικά της συστατικά: Θα πρέπει να φανούμε το ίδιο έτοιμοι και συγκεντρωμένοι από την αρχή και σήμερα, αν θέλουμε να φτάσουμε στη δεύτερη νίκη μας στη διοργάνωση» τόνισε στο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας ο Αλφρέδος Πιλάβιος, ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο παιχνίδι με τη Σλοβενία.

Όσον αφορά στο ματς της πρεμιέρας, ο εκρηκτικός γκαρντ είπε: «Υπήρχε σίγουρα άγχος για την πρεμιέρα. Οφείλω να παραδεχθώ πως δεν περιμέναμε πως θα εξελισσόταν σε τόσο εύκολη υπόθεση η νίκη. Εμφανιστήκαμε έτοιμοι. Από την αρχή. Γι’ αυτό πιστεύω πως πήραμε το θετικό αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο».