Η πορεία του Αγρινίου στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με το πλασάρισμα στην πρώτη 5άδα του βαθμολογικού πίνακα να ξεπερνά κατά πολύ τους αρχικούς στόχους. Και πλέον στον ΑΟΑ έχουν αρχίσει να κοιτάζουν την επόμενη μέρα. Την επόμενη σεζόν. Με τον Χρήστο Μυριούνη να συνεχίζει ως τιμονιέρης και τους διοικούντες τον σύλλογο να ευελπιστούν στο κάτι παραπάνω. Σε κάτι καλύτερο… Αρχής γενομένης, βέβαια από το γήπεδο, στο οποίο θα αγωνίζεται η ομάδα!

“Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που φέτος μπορεί να μην ήταν πολύς παρόλα αυτά στήριξε την προσπάθεια μας. Με τον κόσμο μας δίνουμε ραντεβού για την επόμενη σεζον (μπορεί και σε καινούργια έδρα)”, σχολίασε μετά το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Αγρινίου, ο πρόεδρος του συλλόγου Περικλής Γερμανός στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Σχόλιο που μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς το Αγρίνιο πλησιάζει στο νέο του “σπίτι”! Το κλειστό που θα μπορέσει να γίνει η “καυτή” έδρα για τον ΑΟΑ, ώστε να χαράξει πορεία ανάλογη εκείνης του Παναιτωλικού στο ποδόσφαιρο.


Οι τελευταίες πινελιές…

Το κλειστό γήπεδο στην περιοχή της αερογέφυρας στην πόλη του Αγρινίου είναι πλέον στην τελική του φάση. Ένα από τα σημαντικά σημεία της κατασκευής του, οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τον κατασκευαστή έχουν τακτοποιηθεί (!) και τώρα απομένουν οι τελευταίες… πινελιές, ώστε το γήπεδο να αποκτήσει την κατάλληλη εικόνα και να είναι έτοιμο προς χρήση. Απομένει να τοποθετηθούν οι μπασκέτες και οι πάγκοι, καθώς και ο εξοπλισμός για το βόλεϊ. Αυτές, βέβαια οι τελευταίες… πινελιές, “πονοκεφαλιάζουν” τους ιθύνοντες τον σύλλογο, καθώς θα πρέπει να υπάρξει η σχετική μέριμνα από το Δήμο Αγρινίου, ώστε να μπουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Για να παραδοθεί το κλειστό από τον κατασκευαστή στο Δήμο και εκείνος με τη σειρά του να ανάψει το “πράσινο φως”, ώστε να μπορέσει ο ΑΟΑ να πατήσει παρκέ και να ξεκινήσει τα πλάνα του για τη νέα περίοδο στο νέο του “σπίτι”.

Στο χέρι, λοιπόν του Δήμου Αγρινίου είναι εάν θα μπορέσει ο σύλλογος που εκπροσωπεί επάξια το μπάσκετ της πόλης στις εθνικές κατηγορίες, να “μετακομίσει” έγκαιρα στο νέο του “σπίτι” και να θέσει τις βάσεις για το βήμα παραπάνω. Διότι, όπως λέει και ο λαός “τρώγοντας ανοίγει η όρεξη” και στον ΑΟ Αγρινίου, η… όρεξη άνοιξε μετά το θετικό απολογισμό στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής και πλέον μπαίνει στο “κάδρο” και το βήμα παραπάνω. Η διεκδίκηση της ανόδου στην Α2! Σε αυτόν τον στόχο οι παράγοντες και τα στελέχη του ΑΟ Αγρινίου, ευελπιστούν να έχουν στο πλευρό τους και τη δημοτική αρχή της πόλης, αλλά και τον κόσμο του Αγρινίου, που η αλήθεια είναι ότι στην τρέχουσα σεζόν, δεν ήταν και τόσο “ζεστός” παρά τις αξιόλογες εμφανίσεις των παικτών του Χρήστου Μυριούνη…