Πολέμης: «Νομίζω πως θα μας ξαναδείτε», Τζόρτζεβιτς: «Είναι μια ικανοποίηση»

tzortzevits_polemisΣε μία πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα Ανδρέας Πολέμης και Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησαν στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τον τελικό του Κυπέλλου, σχολιάζοντας τον αγώνα, ενώ δεν παρέλειψαν να δώσουν ο ένας ευχές στον άλλο. 
Ο Ανδρέας Πολέμης ανέφερε: «Ήταν μια δύσκολη βραδιά για μας, δεν έχουμε συνηθίσει έτσι. Προσπαθούσαμε όσο μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μακριά από μας. Έχει ανεβάσει ταχύτητα και εμείς δεν μπορούμε να τον κοιτάξουμε. Εύχομαι να ξαναζήσουμε μια αντίστοιχη στιγμή. Ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα, με τα παιδιά από τις ακαδημίες μας στο γήπεδο και τη φανταστική ατμόσφαιρα στην απονομή. Μακάρι να το ξαναδούμε σε ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, γιατί το μπάσκετ πρέπει να είναι μια γιορτή. Ευχαριστώ τον κόσμο μας που ήταν δίπλα μας στην πορεία του Κυπέλλου, ιδιαιτέρως τους συνεργάτες μου και τη διοίκηση για τη συμπαράσταση και είμαι περήφανος και ευχαριστημένος για τους αθλητές της ομάδας μας. Ευελπιστώ από αύριο κιόλας να ξεχάσουμε το Κύπελλο και να φτάσουμε στην πολυπόθητη άνοδο. Ο Φάρος θα ζήσει κι άλλες μεγάλες στιγμές. Έχουμε όραμα, διάθεση και ανθρώπους δίπλα μας. Νομίζω πως θα μας ξαναδείτε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τζόρτζεβιτς για την όλη του στάση απέναντι στον Φάρο και σε μας. Είναι ένας πραγματικός τζέντλεμαν και του εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο του». 
 
Ερωτηθείς αν η ομάδα του αποσυντονίστηκε στο πρωτάθλημα μετά την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ, απάντησε: «Είναι αλήθεια πως αποσυντονιστήκαμε μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, αλλά και της Κύμης. Κάναμε όμως μια ειλικρινή συζήτηση με τα παιδιά και θεωρώ πως θα παρουσιαστούμε ξανά δυνατοί και προσηλωμένοι. Λυπάμαι που χάσαμε τη διαφορά που είχαμε, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ και πρέπει να σηκώνεις το κεφάλι ψηλά».  
 
Από την πλευρά του, ο προπονητής Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς ανέφερε: «Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, τους παίκτες και τους συνεργάτες μου που συνέβαλαν σε αυτόν τον τίτλο. Συγχαίρω  τον κ. Πολέμη και τους παίκτες του για την πορεία τους. Πρέπει να είναι περήφανοι για την πορεία τους, μια πορεία που μπορεί να μπει στην ιστορία του αθλητισμού. Σεβαστήκαμε τον αντίπαλο, είχαμε καλή νοοτροπία, ειδικά αμυντικά μπήκαμε πολύ καλά και συνεχίσαμε έτσι μέχρι το τέλος. Είναι κάτι για το οποίο δουλέψαμε και έγινε. Ήταν μια καλή νύχτα για τους φίλους του Παναθηναϊκού και το ίδιο το μπάσκετ, μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα με πολλά παιδιά».
 
Για την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου σαν προπονητής είπε: «Αισθάνομαι καλά, νιώθω ικανοποίηση, αλλά πριν καλά-καλά πάρουμε τα μετάλλια μιλούσα με τους συνεργάτες μου πώς θα συνεργαστούμε για τον Ερυθρό Αστέρα, που είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες και τους συνεργάτες μου. Είναι μια ικανοποίηση, αλλά κοιτάμε πλέον το επόμενο παιχνίδι».
 
Τέλος, για τον Βινς Χάντερ και την κατάσταση της υγείας του Έλιοτ Γουίλιαμς είπε: «Ο Βινς προσαρμόζεται στο παιχνίδι μας και πάει σιγά-σιγά. Ο Έλιοτ θα βγει αύριο πρωί από το νοσοκομείο. Μίλησα μαζί του και είναι πολύ καλύτερα. Υπέστη τροφική δηλητηρίαση, αλλά θα είναι μια χαρά και θα είναι μαζί μας στις επόμενες προπονήσεις».