Πρίντεζης: «Ίσως αποσυρθώ από την εθνική ομάδα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο»…

Είναι από τους παίκτες που αποτελούν «σημαία» της εθνικής ομάδας, δεν έχει λείψει από κλήση της αδικαιολόγητα και είναι ένας από τους παίκτες που αγαπούν ακόμη και φίλοι αντίπαλων ομάδων. Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν αποκλείεται πάντως να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ μετά το τέλος του πρώτου φιλικού της εθνικής ομάδας στο Παρίσι. Ερωτηθείς αν προτίθεται να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, απάντησε: «Λογικά ναι, ακόμη δεν ξέρω. Είμαι ρεαλιστής και ξέρω όταν έρθει η ώρα να πω ότι πρέπει να σταματήσω. Ας έρθει το καλοκαίρι, να είμαστε καλά, να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά και βλέποντας και κάνοντας».

Μίλησε πάντως και για την εθνική ομάδα και την προσπάθεια που κάνει για να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου… «Είναι δύσκολο να παίζεις με τόσο λίγες προπονήσεις. Η Εθνική πάντα φημιζόταν για τη χημεία της και κάποια πράγματα είναι δύσκολο να βγουν τόσο γρήγορα. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποιες συνεργασίες, κυρίως στην άμυνα αλλά και στην επίθεση για να είμαστε έτοιμοι για το ματς με τη Σερβία, που θα είναι πολύ δύσκολο. Το Μαυροβούνιο είναι λίγο περισσότερες μέρες μαζί. Η αλήθεια είναι πως μπήκαμε αδικαιολόγητα άσχημα στο παιχνίδι, χάσαμε πολλά ριμπάουντ και σε τέτοια τουρνουά πρέπει τα απλά πράγματα να τα κάνεις καλά. Το θέμα είναι να βελτιωνόμαστε σαν ομάδα και να κερδίσουμε τη Σερβία, που ίσως μας δώσει την πρόκριση στα τελικά, που τη θέλουμε πολύ».

Για τους παίκτες που επέστρεψαν στην Εθνική, τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά που και σε μας δίνεται η δυνατότητα να έρθουμε. Είναι κάτι πολύ δύσκολο. Ειδικά πέρσι δεν υπήρχε η δυνατότητα να έρθουμε. Τώρα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από την προετοιμασία μας και ερχόμαστε για δέκα μέρες να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την Εθνική. Θέλουμε να βρεθούμε όλοι καλύτερα μεταξύ μας, γιατί και το καλοκαίρι ο χρόνος προετοιμασίας δεν είναι μεγάλος».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανέφερε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική μετά από τρεις προπονήσεις και ένα ταξίδι, ενώ έχουμε και 4-5 παίκτες που δεν έχουν αρχίσει καν προετοιμασία. Επιλέξαμε να δώσουμε αυτά τα φιλικά για να βρούμε ρυθμό μέσα από τις αντιξοότητες ενός αγώνα, γιατί στην προπόνηση μπορεί να φαίνονται όλα καλά. Βγάλαμε αρκετά συμπεράσματα, αλλά έπρεπε να κερδίσουμε και το παιχνίδι. Η νίκη είναι σημαντική, είτε σε φιλικό είτε σε επίσημο. Είναι βαριά η φανέλα. Χάσαμε αρκετά σουτ, είχαμε κάποια προβλήματα στις συνεργασίες στην άμυνα που δεν προλάβαμε να δουλέψουμε, αλλά δεν είχαμε και δικαιολογία για να είμαστε χαλαροί. Θέλουμε να εμφανιστούμε με τη Σερβία όπως πρέπει να είμαστε».

Αναφορικά με την προσαρμογή του Τάιλερ Ντόρσεϊ είπε: «Είναι λογικό να είναι έξω από τα νερά του, γι’ αυτό επιλέξαμε να τον φέρουμε. Είναι διαφορετικό το μπάσκετ στην Αμερική από την Ευρώπη. Χρειάζεται χρόνο και προπόνηση για να προσαρμοστείς. Ο Τάιλερ έχει μεγάλη διάθεση και θέλουμε να τον βάλουμε στην ομάδα».

Για το φιλικό της Κυριακής με τη Γαλλία, δήλωσε: «Η Γαλλία είναι πιο δυνατή ομάδα από το Μαυροβούνιο, παίζει πολύ ελεύθερο παιχνίδι, με πολλές αλλαγές στην άμυνα, αλλά είναι πιο προχωρημένοι από μας σε επίπεδο μονταρίσματος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να κερδίσουμε. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για να επαληθεύσουμε την κατάσταση που έχουμε δημιουργήσει από την πρώτη φάση με τα αποτελέσματά μας, ώστε να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την πρόκριση στα τελικά».

.
Διαβάστε ακόμη…



</p