Πρίντεζης: «Να ξεκινήσει κάτι καινούριο»

printezis giorgos ethniki omadaΗ Ελλάδα προετοιμάζεται για το επόμενο βήμα. Σήμερα και αύριο στο μυαλό βρίσκεται η Ισπανία.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος μιλώντας για τον προημιτελικό, διαχωρίζοντας με τον τρόπο τους το στόχο από την εκδίκηση. Μιλώντας για τον Πάου Γκασόλ, αλλά όχι μόνο…

«Θα είμαστε προσεκτικοί και σε πολλούς τομείς», τόνισε ο Πρίντεζης με το «καλημέρα». Δεν έχουν μόνο έναν πολύ καλό ψηλό, δεν είναι μόνο ο Γκασόλ. Έχουν πολλούς και καλούς παίκτες. Έχουμε τη σημερινή και την αυριανή μέρα για να βελτιωθούμε και έχουμε πολλά να βελτιώσουμε ακόμη. Σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι απαιτείται 40 λεπτά συγκέντρωση και είναι κάτι που το  βλέπουμε μέχρι στιγμής γιατί έχουν γίνει πολλά «σφιχτά» παιχνίδια».

Ο Έλληνας φόργουορντ ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τον Γκασόλ και την επιρροή του στο παιχνίδι της Ισπανίας: «Είναι παίκτης κλειδί για την ομάδα τους. Παρά την ηλικία του μπορεί σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια να βάλει από 30 πόντους. Θα ξαναπώ όμως ότι δεν είναι μόνο αυτός. Είναι ο Ρούντι, ο Μίροτιτς… Ακόμη και ο δέκατος ή ο ενδέκατος παίκτης τους, όπως ο Κλαβέρ ή ο Σαν Εμετέριο, μπορεί να έρθουν από τον πάγκο και να σου κάνουν τη ζημιά. Χρειάζεται προσοχή σε κάθε παίκτη, κάθε λεπτό».

Η βελτίωση της ελληνικής ομάδας στη διάρκεια του τουρνουά, κάτι που έλεγε και ο Φώτης Κατσικάρης στη διάρκεια της προετοιμασίας αποτέλεσε το επόμενο ερώτημα: «Έχουμε παρουσιάσει βελτίωση σε σχέση με την αρχή της προετοιμασίας και στην άμυνα και στην επίθεση. Έχουμε αποδεχθεί τους ρόλους μας και κατανοούμε και τη σημασία της επόμενης αναμέτρησης. Είναι ένας νοκ άουτ αγώνας. Δεν κρίνεται η επιτυχία ή η αποτυχία. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και γι’ αυτό θα πάμε να νικήσουμε. Πρέπει να βρούμε τα εύκολα καλάθια, αλλά θα πρέπει για να γίνει αυτό να βρούμε ρυθμό από την άμυνα. Είμαστε καλοί σε σετ παιχνίδι, αλλά κλειδί θα είναι ο συνδυασμός ριμπάουντ-ευστοχία. Για παράδειγμα η Ιταλία για να νικήσει την Ισπανία αυτό έκανε. Σε σχέση με άλλες χρονιές έχουμε παρουσιάσει βελτίωση στην άμυνα και θα πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό».

Το τι είχε γίνει στο παρελθόν είναι κάτι που δεν ξεχνά, αλλά δεν είναι και κάτι στο οποίο επιμένει: «Πολλά παίζουν ρόλο… Έχουμε όμως μια διαφορετική ομάδα, νέα, ξεχωριστή που μπορεί να ξεκινήσει κάτι καινούριο,να γράψει τη δική της ιστορία και να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια».

Σε ότι αφορά την παρουσία ή όχι του Ρούντι Φερνάντεθ που απουσίασε από την προηγούμενη αναμέτρηση των Ισπανών τόνισε: «Έχουμε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα χωρίς απουσίες. Δεν υπάρχει άλλωστε μόνο ένας παίκτης να κάνει τη ζημιά. Γνωριζόμαστε ως αντίπαλοι, αλλά άλλο είναι το συλλογικό και άλλο το εθνικό επίπεδο».