eleftheroupoli2015Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης η πρώτη συγκέντρωση των τμημάτων του ΓΣΕ για την περίοδο 2015-16. Το «παρών» έδωσαν οι αθλητές των ομάδων αντρών και παίδων, οι αθλήτριες της ομάδας κορασίδων, οι παράγοντες του συλλόγου και τα μέλη του προπονητικού τιμ.

Μετά τον αγιασμό οι παίκτες της αντρικής ομάδας γνωρίστηκαν με τον νέο προπονητή τους, τον Στέφανο Θεοδοσιάδη κι έκαναν προπόνηση. Μπροστά τους βρίσκεται η 10η συνεχόμενη σεζόν στις εθνικές κατηγορίες κι αυτό το εντυπωσιακό σερί άπαντες φιλοδοξούν να το διευρύνουν. Η ομάδα ενισχύθηκε με τους Βαγγέλη Καρατσομπάνη (αποκτήθηκε από τους Τιτάνες Δράμας, έπαιξε και στο παρελθόν στην Ελευθερούπολη), Νίκο Κιοσσέ (με προϋπηρεσία σε ΚΑΟΔ, Τιτάνες, Δόξα), Νίκο Πανδή (από τον Αστέρα Καβάλας όπου είχε δοθεί δανεικός από τον Άρη Θήβας), Δημήτρη Ανίσογλου (από τον Αστέρα), Στέλιο Μακρή (παλιός παίκτης του ΓΣΕ), Κώστα Λαζαρίδη (από το εφηβικό της Ένωσης) και Γρηγόρη Κοσμίδη (από Ατρόμητο Πειραιά). Το ρόστερ συμπληρώνουν οι «παλιοί» Γρηγόρης Αδαμόπουλος, Κώστας Γκούμας ,Γιώργος Ρότσας, Γιώργος Παπαζούδης, Στέργιος Γούλας και Γιώργος Δανίκας. Οι δύο τελευταίοι απουσίαζαν από την πρώτη προπόνηση. Επίσης θα υπάρξει μια ακόμη προσθήκη που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών. Μιλώντας στους παίκτες, ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου, Κώστας Απαζίδης, παρουσίασε τον νέο προπονητή και ζήτησε ενότητα και συνεργασία.

«Ένας για όλους, όλοι για έναν», ήταν η χαρακτηριστική φράση με την οποία έκλεισε το λόγο του. Νωρίτερα, ο Στέφανος Θεοδοσιάδης δήλωσε στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου ότι «πάντα μου άρεσαν οι προκλήσεις και το να αναλάβω τα ηνία ενός από τους πιο ιστορικούς συλλόγους στη Γ’ Εθνική, είναι από μόνη της μια πρόκληση. Εύχομαι να έχουμε μια χρονιά με υγεία, να δουλέψουμε σωστά και να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα βρίσκεται δέκα χρόνια σε αυτήν την κατηγορία. Έχουμε ένα καλό ρόστερ. Θέλω να κρατήσουμε μικρό καλάθι, να βάζουμε κάθε φορά κι από έναν μικρό στόχο. Δε θέλω να κουβαλάμε βάρος ότι είμαστε πολλά χρόνια σε αυτή την κατηγορία, ούτε για να πάμε ψηλότερα ούτε να φοβηθούμε γιατυχόν υποβιβασμό. Θέλω να δουλέψουμε σωστά και πιστεύω ότι στο τέλος το πρόσημο θα είναι θετικό.

Ο κόσμος της Ελευθερούπολης που βλέπει την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, έχει παραστάσεις, γνωρίζει από μπάσκετ. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να βάλουμε και νέα παιδιά στην ομάδα, διότι ο ΓΣΕ έχει πολλά παιδιά από τον τόπο και πρέπει να θέσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή». Όσο για τις αποχωρήσεις των Αμπελακιώτη και Μουλάκη, ο κ. Θεοδοσιάδης τόνισε: «Όταν μιλάμε για αυτούς τους δύο παίκτες, σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι θα αναπληρώσουμε κάποιο κενό. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να στηριχτούμε στο ρόστερ που διαθέτουμε. Δε θέλω να συγκρίνω παίκτες ή ομάδες. Δε με νοιάζει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Είμαι ικανοποιημένος από το ρόστερ που διαθέτουμε και αυτό που απομένει να έχουμε υγεία και διάθεση για δουλειά».

Το πρώτο φιλικό ο ΓΣΕ θα το δώσει με αντίπαλο τον ΠΣ Ευκαρπίας. Όσο για το Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ στο οποίο, ως ομάδα Γ’ Εθνικής, δικαιούται φέτος να λάβει μέρος αλλά με παίκτες κάτω των 20 ετών, μάλλον δεν θα δηλώσει συμμετοχή. Οι αθλητές και οι αθλήτριες των τμημάτων υποδομής συγκεντρώθηκαν με σκοπό να ενημερωθούν για τις ώρες προπόνησης. Την ομάδα των Παίδων θα προπονεί ο Δημήτρης Οζγουρίδης ενώ για τις Κορασίδες ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

Πηγή: kavala-sports.gr