«Προτεραιότητα η παραμονή μας στην Α1»

Η Καβάλα έχει απολογισμό τρεις νίκες από την ημέρα που ανέλαβε χρέη προπονητή στους “αργοναύτες” ο Αγγελος Κορωνιός. Ο τεχνικός της Ενωσης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη συνεργασία του με τους Μακεδόνες, τις αλλαγές που έφερε στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που τον έκαναν να αποδεχτεί την πρόταση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συνεργασία του με την ομάδα της Καβάλας:

«Είναι μία καλή συνεργασία με έναν άνθρωπο σοβαρό όπως είναι ο πρόεδρος, κύριος Παπακωνσταντίνου. Από την πρώτη στιγμή είχαμε άμεση επαφή και ίδια φιλοσοφία. Πριν έρθω γνώριζα την κατάσταση και πλέον προσπαθούμε όλοι μαζί να την ανατρέψουμε».

Για τις αλλαγές που έκανε και έγινε πιο αποτελεσματική η ομάδα:

«Το ένα κομμάτι είναι η ψυχολογία που προσπαθήσαμε να αλλάξουμε γιατί γνωρίζαμε ότι η ομάδα προερχόταν από ένα αρνητικό σερί 7-0. Το δεύτερο κομμάτι ήταν να περάσω τη φιλοσοφία μου στα παιδιά μέσα από την καθημερινή δουλειά. Δεν είμαστε ακόμα στην κατάσταση που επιθυμώ. Αυτό χρειάζεται χρόνο, όμως με τη βοήθεια του προέδρου γίνονται κάποιες αλλαγές για να ενισχυθεί το ρόστερ. Όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι».

Για τους λόγους που επέλεξε να αποδεχτεί την πρόταση της Καβάλας με δεδομένο ότι είναι αρκετά επιλεκτικός στις δουλειές του:

«Γενικά προσπαθώ να βρω ένα περιβάλλον που θα μπορώ να δουλέψω. Να υπάρχει χημεία με τον πρόεδρο και την ομάδα. Δεν είναι πρωτεύον για εμένα να πάω κάπου που δεν θα υπάρχουν αυτά. Η Καβάλα έχει μία πορεία θετική στην Α1 και έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι ο πρόεδρος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Οι δύο αλλαγές προπονητών που έγιναν μέσα στη χρονιά δεν με προβλημάτισαν, καθώς από τη στιγμή που υπήρχαν αυτά που ζητώ δεν μπορούσα παρά να αποδεχτώ την πρόταση».

Για τους στόχους που θέτει αγωνιστικά από εδώ και πέρα σε πρωτάθλημα και Βαλκανική λίγκα:

«Αγωνιστικά θέλω η ομάδα να παίζει για 40 λεπτά σύγχρονο μπάσκετ, με πιεστική άμυνα, να διαβάζει τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου, να εκμεταλλεύεται τα όπλα της και να προσπαθεί να παίξει γρήγορο μπάσκετ. Από εκεί και πέρα βαθμολογικά προτεραιότητα μας είναι το πρωτάθλημα και η παραμονή μας στην Α1, ενώ στην Βαλκανική λίγκα θα κάνουμε ότι μπορούμε κοιτώντας κάθε παιχνίδι με σοβαρότητα».