«Πρόκληση να χτίζεις ομάδα με μικρό μπάτζετ»

Ο Τυφώνας σημείωσε τη νίκη της αγωνιστικής στην Α’ ΕΣΚΑ, αφού επικράτησε του πρωτοπόρου Σπόρτιγκ και δείχνει να “χτυπάει” σιγά σιγά την πόρτα των πλέι οφ. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Κτιστάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) και δεν φοβήθηκε να τοποθετήσει τον πήχη ψηλά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σπουδαία νίκη επί του πρωτοπόρου Σπόρτιγκ:

«Εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα την ομάδα του Σπόρτιγκ που έχει δείξει μία σταθερότητα από την αρχή του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα με αρχές σε άμυνα και επίθεση. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε μία επιθετική άμυνα με παγίδες και δυναμική αντιμετώπιση στα πικ εν ρολ προκειμένου να περιορίσουμε τα ατού των αντιπάλων.

Από το σκορ φαίνεται ότι κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα κρατώντας χαμηλά την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας. Από την αρχή της σεζόν έχουμε πει ότι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλες τις ομάδες ειδικά εντός Ηρακλείου. Δεν αφήνουμε κανένα παιχνίδι είτε αυτό είναι με τον πρώτο είτε με τον τελευταίο».

Για τους στόχους που έχουν τεθεί και πόσο εφικτοί είναι:

«Οι στόχοι μας είναι να μπούμε στα πλέι οφ, όμως ακόμα είμαστε μακριά από τον στόχο μας. Δεν κάναμε καλό πρώτο γύρο και τώρα προσπαθούμε να το καλύψουμε. Ελπίζω στο δεύτερο γύρο να κάνουμε τα αποτελέσματα που χρειάζεται και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των άλλων να τα καταφέρουμε. Σίγουρα θα εξαρτάται μόνο από εμάς, όμως στόχος είναι τα πλέι οφ».

Για τη δεύτερη χρονιά του στον Τυφώνα:

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Έχω δουλέψει αρκετά χρόνια στον Τυφώνα στο παρελθόν και είμαι δεμένος με την ομάδα αλλά και τους ανθρώπους της. Είναι σημαντικό ότι έχω όλες τις συνθήκες να δουλέψω χωρίς άγχος. Οι επιλογές καθορίζονται από το οικονομικό κομμάτι καθώς θα ήθελα να χτίσω μία πιο ακριβή ομάδα, όμως από την στιγμή που δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα πάμε ως έχουμε. Είναι πρόκληση με μικρό μπάτζετ να χτίζεις μία ομάδα».