ilisiakos-olympiacos_Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα απ’ τα Ιλίσια (85-54 τον Ηλυσιακό) συμπληρώνοντας το καρέ της τετράδας του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να είδε τους Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ να τα πηγαίνουν εξαιρετικά, δεν βρήκε όμως την αντίσταση που ίσως να ήθελε ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα της Α1. Ο Ολυμπιακός στο σχεδόν άδειο κλειστό – το ματς πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από έγγραφο που έστειλε η ΓΓΑ, με συνέπεια την καθυστέρηση στην έναρξή του κατά 20′, μέχρι ν’ αποχωρήσουν απ’ τις εξέδρες όσοι φίλοι του μπάσκετ είχαν βρεθεί εκεί – πάτησε από νωρίς το γκάζι, εκτόξευσε τη διαφορά (12-33 στο 10′) και επί της ουσίας “καθάρισε” την υπόθεση νίκη, παρόλο που δεν είχε στη σύνθεσή του τους Σπανούλη, Λο, Μπέγκιτς και Μαυροειδή.

Οι γηπεδούχοι (που έπαιξαν δίχως τον Χατζή) δεν μπόρεσαν στο πρώτο 10λεπτο ν’ ακολουθήσουν το ρυθμό κι έτσι ο Δημήτρης Λιόγας επέλεξε στη συνέχεια να δώσει χρόνο σε όλους τους νεαρούς παίκτες της ομάδας του, οι οποίοι πάντως μπορεί να πει κανείς ότι έβγαλαν πάθος και διάθεση στο παρκέ, καταφέρνοντας ανά διαστήματα να πονοκεφαλιάσουν τη χαλαρή άμυνα των Πειραιωτών. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σίγουρα θα ήθελε να βρει μεγαλύτερη αντίσταση η ομάδα του, αλλά κάτι τέτοιο δεν του… βγήκε κι έτσι κι αυτός με τη σειρά του επέλεξε να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής, να κάνει δοκιμές σε διάφορα σχήματα, αλλά και να ρίξει στο παρκέ τους νεαρούς Αγραβάνη και Παπαπέτρου για ν’ αρχίζουν κι εκείνοι ν’ αποκτούν “εικόνες δράσης”!

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 54-85
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-33, 29-47, 43-62, 54-85
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 5, Φακόπουλος 2, Αντωνάκης 3, Σμιθ 3 (1), Άντερσον 16 (2), Ζούμπος 2, Δορκοφίκης 2, Μποντς 11, Βαβάτσικος 4, Ιωάννου 4, Τσουγκαράκης 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (2τριπ, 9ριμπ), Αγραβάνης 6, Ντάνστον 8 (5ριμπ), Μάντζαρης 6, Περπέρογλου 9 (7ριμπ), Παπαπέτρου 5, Σλούκας 10, Κατσίβελης 6, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 17 (2τριπ, 6ασ), Πρίντεζης.