Πρόταση για προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ υπό τους Γιαννάκη-Ζομπανάκη από τον Βαγγέλη Λιόλιο

“Να πάμε άμεσα σε εκλογές, έχουμε το περιθώριο”, τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας (29/3). Ο Βαγγέλης Λιόλιος κάλεσε όλους να παραμείνουν ενωμένοι και να επιδιώξουν ώστε “… να μην πάρουμε αυτή την πρωτιά με διοίκηση Πρωτοδικείου”, αλλά ανέφερε ότι “… αν αυτό δεν γίνει τότε προτείνω δύο ονόματα, τον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη και τον κ. Κώστα Ζομπανάκη. Έχω μιλήσει μαζί τους και θα μιλήσω και με τον κ. Φασούλα, και με τον κ. Παπανικολάου”.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μάλιστα ήταν καυστικός κατά του νυν προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου, τονίζοντας ότι έλεγε ψέματα. “Σεβόμουν και σέβομαι τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, έφτασε το μπάσκετ ψηλά και πρέπει να προφυλαχθεί. Όμως όλα όσα μας έλεγε ο Βασιλακόπουλος και οι συν αυτώ το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ήταν ψέματα“. Αναρωτήθηκε γιατί στις 22 Μαρτίου αποφασίστηκε η αναβολή των εκλογών για τις 23 Μαΐου. “Γιατί στις 23 Μαΐου, διότι το είχε προβλέψει, το είχε σχεδιάσει, αλλιώς θα έβαζε 8-9 Μαΐου. Είχε στο μυαλό του από τις 22 Μαρτίου ότι θα πάει σε διοίκηση Πρωτοδικείου κι έτσι προχώρησε σε αυτές τις κινήσεις. Αλήθεια ποιος θα μας εγγυηθεί ότι θα γίνουν οι εκλογές τότε;”.

Αναφερόμενος στην κίνηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου να καταθέσει αίτηση για διοίκηση Πρωτοδικείου στην ομοσπονδία, είπε: “Σήμερα στις 10 το πρωί είχε οριστεί δίκη για διοίκηση Πρωτοδικείου με πρόσωπα πάλι τους ίδιους (σ.σ. Βασιλακόπουλος, Τσαγκρώνης, Γολέμης), οι οποίοι δεν ξέρω καν αν το γνωρίζουν. Πλέον φαίνεται γιατί δεν επέτρεψε να γίνουν οι εκλογές. Πήγαν σήμερα εν κρυπτώ να υποκλέψουν την διοίκηση Πρωτοδικείου. Ευτυχώς αυτό απεφεύχθη και πήρε αναβολή για αύριο το πρωί. […] Έχουν τεράστια ευθύνη όλα τα μέλη. Γνωρίζουν ότι ο κ. Βασιλακόπουλος πήγε με τον δικηγόρο του σήμερα το πρωί να ορίσει διοίκηση Πρωτοδικείου; Γνωρίζουν ότι πήγε να γίνει εκτροπή; Μιλάμε για εκτροπή. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Δεν πρέπει να πάμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου”.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος κάλεσε τα μέλη του ΔΣ να κινηθούν άμεσα για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην ΕΟΚ. “Να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να πάμε άμεσα σε εκλογές, τηρώντας και σεβόμενοι θεσμούς και νόμους. Το λογικό είναι αυτό, κάτι που λένε και όλα τα σωματεία. Να μην πάρουμε αυτή την πρωτιά και να μην πάμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου. Να πάμε ομαλά, να προχωρήσουμε, να υπάρχει ένας άνθρωπος που θα βοηθήσει τα σωματεία να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και να εγγραφούν στο Μητρώο. Τα στελέχη της ομοσπονδίας, οι νομικές υπηρεσίες της ΕΟΚ, όλοι να σταθούν δίπλα στα σωματεία. Εμείς προτείνουμε άμεσα εκλογές, στις 10 Απριλίου“, ανέφερε ο Βαγγέλης Λιόλιος, που δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τους άλλους δύο υποψήφιους για την προεδρία για να χαραχθεί μία κοινή γραμμή, ώστε να κλείσει όσο πιο “αναίμακτα” γίνεται αυτό το κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.