Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις… (video)

Σε… μαραθώνιο συζητήσεων και επαφών με τους προέδρους των κομμάτων βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την αποχώρησή του απ’ το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά του ζήτησε συναίνεση και συγκυβέρνηση, μιας δηλαδή κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ή κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας κάτι όμως που δεν δέχθηκε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο τελευταίος του αντιπρότεινε πως για τη σωτηρία της χώρας είναι απαραίτητη μία Οικουμενική Κυβέρνηση αλλά όχι με τον ίδιο πρωθυπουργό, αλλά όχι και τον εαυτό του. Αντίθετα, του πρότεινε να αναλάβει πρωθυπουργός ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και φυσικά τα μέλη της κυβέρνησης να είναι πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση και συναίνεση το Κομμουνιστικό Κομμα ξεκαθάρισε η Αλέκα Παπαρήγα. «Ο διάλογος είναι πάντα χρήσιμος» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης. Άμεση προσφυγή σε εκλογές, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Λίγο μετά τις 14.30 πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ωστόσο ο ΛΑΟΣ δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενό της.
Η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να θέλει να συμβάλει στην εθνική συνεννόηση, όμως δηλώνει πως «αν αυτή δεν επιτευχθεί τότε το λόγο θα πρέπει να πάρει ο λαός».

Ποιοί κάνουν τα επεισόδια;
Βίντεο ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας, το οποίο δείχνει άτομα να προετοιμάζονται μέσα στο χώρο του πάρκου του Ζαππείου, κουβαλώντας καδρόνια, έτοιμοι για μάχη σώμα με σώμα… Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των αστυνομικών και ίσως υπό την ανοχή της αστυνομίας…

Η απάντηση της αστυνομίας για το θέμα είναι πως πρόκειται για έναν μετανάστη από το Μπαγκλαντές που με καρότσι κουβαλούσε τα καδρόνια από το πάρκο. Ο μετανάστης προσήχθη από τους αστυνομικούς στην Ασφάλεια και τα καδρόνια κατασχέθηκαν, ενώ ο ίδιος ο αλλοδαπός είπε πως τον πληρώσαν κάποιοι για να μεταφέρει τα καδρόνια.