Ρεμεντέλας: «Θέλουμε πολύ ν’ ανέβουμε στην Α1»

Το Ψυχικό επικράτησε της Ελευθερούπολης και έφτασε ακόμα πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας στα play-offs.   Ο προπονητής των νικητών και άνθρωπος που έχει ταυτίσει το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία του σωματείου, Γιώργος Ρεμεντέλας, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες».

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2021-2022 / ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΨΥΧΙΚΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR)

Για τη φετινή πορεία του Ψυχικού: «Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με βάση το υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας.

Φέτος, έγιναν ξανά σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το περσινό ρόστερ, αφού αποφασίσαμε να αποκτήσουμε παίκτες που γνωρίζουν από πίεση και πρωταθλητισμό, όντας όμως όχι φαβορί, αλλά ένα αουτσάιντερ που διαθέτει τη γνώση της κατηγορίας για πολλά χρόνια και πηγαίνει βήμα-βήμα. Δεν ήταν αυτοσκοπός αυτή η πορεία, προέκυψε με το πέρασμα των αγώνων του πρωταθλήματος, το οποίο είχε πολλές μεταβλητές. Εδώ που έχουμε φτάσει προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε κάποιες ιδιαιτερότητες, δηλαδή παίζουμε αγώνες Τετάρτη-Σάββατο λόγω αναβολών που υπήρξαν, ωστόσο η αλήθεια είναι παλεύουμε για το καλύτερο. Ελπίζω τα παιδιά να είναι υγιή και όπου μας βγάλει».  

Για το πόσο επηρεάζει ο τίτλος του φαβορί: «Η «ταμπέλα» του φαβορί ζορίζει. Αν δεν έχεις παίκτες που ξέρουν ν’ ανταπεξέρχονται σε αυτήν την πίεση, ένα αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και να χαλάσει λίγο το κλίμα. Ωστόσο, το να μην ξεκινάς ως φαβορί και να κάνεις μια πολύ καλή πορεία σε ευνοεί».  

Για τον σύλλογο του Ψυχικού: «Είναι ένα σωματείο με μεγάλη ισχύ, καθ’ ότι έχει 1.000 παιδιά σε ακαδημίες. Είναι ένα νούμερο τεράστιο, δεν ξέρω αν υπάρχει αλλού στην Ελλάδα αυτό. Δεν έχει μόνο το μπάσκετ, «καλλιεργεί» το τένις, το ποδόσφαιρο, το τάε-κβο-ντο, έχουμε τα παιδιά του μπάσκετ που έχουν γίνει 250 και αν διαθέταμε κι άλλο γήπεδο ο αριθμός αυτός θα αυξανόταν στα 500. Ο στόχος του συλλόγου είναι να «καλλιεργούμε» τον αθλητισμό στα παιδιά. Σ’ αυτό είμαι κι εγώ αρωγός, γιατί είμαι υπεύθυνος στο τμήμα μπάσκετ και με όλο το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Είμαστε τυχεροί γιατί βρισκόμαστε σε έναν σύλλογο, από τους πιο υγιείς στην Ελλάδα, με καταπληκτικούς ανθρώπους και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικούμε πράγματα υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».  

Για τη στήριξη του κόσμου: «Υπάρχει μια σταθερή παρέα 20-30 ανθρώπων που έρχεται στα παιχνίδια, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πολύ κόσμο. Βέβαια, τα τελευταία 2 χρόνια η προσέλευση είναι μεγαλύτερη και στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους φίλους του μπάσκετ».  

Για το αν αποτελεί πρόβλημα το γηπεδικό σε περίπτωση που ανεβούν στην Α1: «Θέλουμε πολύ ν’ ανέβουμε στην Α1. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, αλλά προσπαθούμε πάρα πολύ κι εμείς και τα παιδιά και είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια που κάνουν.

Εχω την τύχη να δουλεύω με παίκτες που έχουν κάνει ξεχωριστά πράγματα στην καριέρα τους, που έχουν παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, όπως είναι ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Παπανικολάου και φυσικά οι Πολυτάρχου, Αθανασούλας και Κουκάς.
Θέλουμε να ζήσουμε το όνειρο μέχρι τέρμα και να γράψουμε μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Εμένα το Ψυχικό είναι το σπίτι μου και το βλέπω πολύ ρομαντικά, όχι μόνο βιοποριστικά. Η διοίκηση είναι ικανοποιημένη με τη δουλειά που γίνεται και αυτό που εισπράττουμε είναι ότι όσοι είναι κοντά στην ομάδα χαίρονται γι’ αυτό που βλέπουν στο παρκέ.
Οσο για το γηπεδικό, αναμφισβήτητα είναι πολύ σημαντικό ζήτημα και ίσως είναι η αφορμή για να βοηθήσει η δημοτική αρχή και να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο. Αυτό είναι το μείζων θέμα για εμάς, όχι το οικονομικό.
Αν το γηπεδικό θέμα λυθεί, τότε ίσως το Ψυχικό να ζήσει το «όνειρό» του και να γράψει μια «χρυσή» σελίδα για τον αθλητισμό στην πόλη. Και αυτό να μη γίνει πάντως, πάλι θα λέμε ότι καταφέραμε κάτι σπουδαίο».

Για το αν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του σε κάποια άλλη ομάδα: «Ισως το όνομά μου είναι συνυφασμένο με το Ψυχικό, για κάποιους λογικό, από τη στιγμή που βρίσκομαι στο σύλλογο 19 χρόνια. Σίγουρα, μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου, στο μέλλον, σε κάποια άλλη ομάδα, με την απαραίτητη προϋπόθεση να είναι καλές οι συνθήκες δουλειάς.
Η αλήθεια είναι ότι είμαι τυχερός που συνεργάζομαι με τη συγκεκριμένη διοίκηση, θεωρώ ότι έχω προσφέρει πολλά σ’ αυτόν το σύλλογο, ο οποίος όμως μου έχει προσφέρει τα διπλάσια.
Οσο για το μέλλον μου, οτιδήποτε μπορεί να υπάρξει, θα το συζητήσουμε στην ώρα του.
Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου υπάρχει όσα ζούμε τώρα στο Ψυχικό».